Skip to main content

Övriga moduler

Här har vi samlat våra övriga moduler och kopplingar

 

EspaCity Adapter

EspaCity är ett  välkänt system från ESPA Systems i Finland som du kan använda för stereofotogrammetri, stereoskopisk 3D fotogrammetrering. Topocads adapter till EspaCity ger simultana funktioner mellan systemen.

Topocads koppling till EspaCity gör det möjligt att digitalisera i 3D via stereofotogrammetri och utgör ett sammanhängande system för att hantera kartor. Topocad är ett komplett system för att skapa, redigera och hantera kartor och kartdatabaser. Tillsammans med kopplingen till EspaCity finns funktionalitet för att på ett enkelt sätt skapa och redigera kartan i tre dimensioner från ett etablerat system för stereofotogrammetri.

Kopplingen mellan Topocad och EspaCity är dubbelriktad och innehåller funktioner för att digitaliserade objekt (punkter, linjer, cirkelbågar och cirklar) i EspaCity landar direkt i Topocad. Vid panorering i EspaCity medför det samma panorering i Topocad och när objekt markeras i EspaCity så markeras dessa objekt även i Topocad. Det fungerar även åt andra hållet. Öppnas en karta i Topocad så sker samma inzoomning i EspaCity. Objekt i Topocad kan också enkelt exporteras direkt till EspaCity.

Digitalisering

Espa kan direkt skapa solider i Topocad. Objekt som skickas från EspaCity kan direkt generera solider/volymer i Topocad.

 

FB

Modul för koppling mot Sokigos FB

 

Flex – för förvaltning av VA-nätet

Topocad Flex är vår modul som ger möjlighet till förvaltning av VA-nätet, med nya funktioner för att lätt skapa och modifiera ledningar och brunnar, skapa händelser och spåra vattenflöden i ledningarna.

Topocads VA-modul Flex ger smidig tillgång till funktionaliteten och logiken som ligger i Flex VA-databasen. Med de nya funktionerna i Topocad är tanken att minimera antal moment för att skapa och redigera VA-objekt och utnyttja databasen till fullo. Funktionerna har även stöd för att, direkt efter avslutat kommando, spara mot databasen eftersom mycket av funktionaliteten utförs där.

Informationen ligger samlad

Användaren behöver inte leta runt bland olika funktioner i Topocad utan kan direkt gå till fliken Flex i menyn och där hitta samtliga kommandon. Med hjälp av de sammansatta funktionerna är det till exempel mycket enklare att dela och sammanfoga ledningar. Användaren kan med bara några knapptryckningar peka ut och starta spårning eller rita en yta för att få information om vad som finns inom ytan.

Direktlagring till databasen

En stor fördel är att vid skapande av grundobjekt (punkt, linje, yta) kan användaren enkelt ange om direktlagring ska ske till databasen och i så fall vilka andra lager som ska uppdateras i aktuell ritning.

Modulen förenklar också arbetet med analyser av till exempel rapportytor och spårning. Här kan användaren välja att uppdatera andra lager i samband med lagring till databas och på så sätt direkt ta del av vad rapporten visar.

Topocad Flex

  • Användaren behöver inte leta i menyer och verktygsfält utan kan direkt gå till sin VA-meny Flex
  • Även ovana användare kan komma igång att rita VA utan större erfarenhet av Topocad
  • Det går att göra avancerade analyser utan svårigheter (spårning, rapportytor)
  • Med hjälp av direktlagring kan man direkt ta del av de virtuella vyer som påverkas av sin redigering (abonnentkoppling, koppling till händelser)
  • På ett enkelt sätt går det att lägga in tv-filmer

 

FME-koppling

FME (Feature Manipulation Engine) är en extern programvara som exempelvis kan användas till att föra samman olika datakällor i analyser. Det finns många där ute som jobbar med FME i sitt dagliga arbete, varför det känns roligt att nu kunna erbjuda möjligheten med FME inifrån Topocad.

Med vår nya enkla koppling kan du få ordning och översikt bland dina FME-filer och starta dessa utifrån urval i Topocad. Den främsta styrkan vi ser med den här kopplingen är att kunna erbjuda FME-frälsta möjligheten till avancerade GIS-analyser inifrån Topocad.

Lars Gustavsson, Gitcon, har varit med vid utvecklingen av modulen.

– Den här kopplingen blev himla bra. Topocad är ett starkt verktyg och att nu ha möjligheten att jobba med sina FME-filer därifrån gjorde det ännu bättre, berättar Lars Gustavsson, Gitcon.


Exempel på skapande av en skogsbruksplan utifrån laserskanning

 


Kontroll av ett givet avstånd från vald punkt till exempel på ett spillvattennät eller ett vägnät

Vill du få information om våra produktnyheter och evenemang?

Prenumerera på våra nyhetsbrev!

Bli kontaktad

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Obligatoriskt