Skip to main content

Databasadaptrar: ArcGIS, ArcGIS PRO, ISM & FDO

I Topocad har vi beräkningsmoduler för

 
 
 

ISM

Topocad databasadapter ISM är en integrerad modul för att läsa och skriva data i ISM applikationer, det vill säga Topocad läser och skriver direkt till databasen via ISM.

Topocad Databasadapter ISM gör det möjligt att direkt från Topocad hämta och spara data via Spatial ISM från Sokigo till och från olika databaser. Adaptern håller reda på redigerade, nya och borttagna objekt och uppdaterar databasen med dessa.

 

 

ArcGIS PRO

Adtollo introducerar 2023 en helt ny databasadapter i Topocad för ArcGIS Pro.

Det innebär att de Topocadanvändare som kopplar upp sig mot ArcGIS nu äntligen kan arbeta i 64 bitars miljö.

I och med att GEOSECMA:s desktop-klient gör övergången från ArcMap till ArcGIS Pro, har det gett Adtollo möjligheten att skapa en databasadapter skräddarsydd för 64-bitars prestanda.

Vad innebär en övergång till ArcGIS Pro? 

  • 64-bitars teknologi: Med ökad minneshantering kan Topocad smidigt hantera större datamängder
  • Effektiv rasterhantering: Möjligheten att bearbeta stora bilder, något som 32-bitarsversionen saknade
  • Framtiden: ArcGIS 32-bitarsversion kommer fasas ut, vilket gör det viktigt att tänka framåt

Anders Nilsson från Geoinfo Staffanstorp kommun säger:

”Adtollo har verkligen tagit till sig av våra önskemål. Vi är supernöjda med resultatet av ArcGIS Pro-adaptern och känner oss glada över att nu vara i gång med kopplingen till att skriva/läsa mot våra ArcGisdatabaser.”

 

 

ArcGIS

Topocad databasadapter ArcGIS är en integrerad modul för att läsa data i ArcGIS applikationer, det vill säga Topocad läser direkt från ArcSDE.

Topocad databasadapter ArcGIS gör att du direkt i Topocad kan hämta data från ArcGIS Server och de databaser den stöder, bland andra SQL Server. Du kan även hämta och spara data till och från den personliga geodatabasen.

 

 

FDO

Topocad Databasadapter FDO  är en öppen databasadapter till ett stort antal databaser. Det är den öppna källkoden FDO från Open Source geosom används och som har anpassats i Topocad. Genom Topocads FDO-koppling kan du hämta och lagra data från ett stort antal olika databaser.

Vill du få information om våra produktnyheter och evenemang?

Prenumerera på våra nyhetsbrev!

Bli kontaktad

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Obligatoriskt