Skip to main content

Nya Topocad 24 innebär stora förbättringar för mät-och kartingenjören

release-topocad-24

Nu lanserar Adtollo Topocad 24, den senaste versionen av vår välrenommerade programvara för CAD, kartering och mätningstekniska beräkningar. I denna nya version introducerar vi en rad funktioner och förbättringar som ytterligare förenklar och effektiviserar arbetsflödena för mät- och kartingenjörer över hela landet.

Nyheter i Topocad 24:

Skapa rörledningsbädd: En smart submall för att skapa detaljerade rörledningsdiken kan enkelt infogas direkt i sektionsmallen. Att kunna använda mallar inuti mallar frigör mycket tid för användaren.

Förbättrad hantering av mängder: Topocad 24 ger användaren en bättre överblick och kontroll över standardmängder såsom jordschakt och bergsschakt när de samlas i en och samma lista. Detta gör redigeringsprocessen enklare och ger användaren en bättre överblick över projektets mängder.

Avancerade 3D CAD-förbättringar: Vi presenterar ett omfattande paket med 3D CAD-förbättringar i Topocad 24, med fokus på skepnadsstilar. Det går nu att applicera 3D-skepnader på linjer för att skapa realistiska objektrepresentationer som fortfarande är fullt redigerbara som linjer. Vi har också gjort det enklare att arbeta med CAD i flera plan med nyheter som möjliggör enkel anslutning av linjer i olika plan samt måttsättningar. En innovativ knapp har introducerats för att temporärt åsidosätta det standardmässiga användardefinierade koordinatsystemet (UCS), vilket gör det smidigt att växla tillbaka till andra aktiva plan, som till exempel en vägg.

Nyheter i vanliga CAD:en: En ”Förenkla”-knapp har introducerats, vilken förenklar linjer och polygoner som exempel höjdkurvor, genom att ta bort punkter som inte gör så stor påverkan på geometrin. Användaren ställer in gränsvärdet och därefter räknar funktionen ut vilka punkter som kan plockas bort. Denna funktion kan appliceras på hela ritningen i ett enda steg.

”Klipp ut” uppdaterad: Många av våra användare hämtar kartor från databaser och får då massiva dokument som kan vara svåra att arbeta i för att exempelvis skapa en kartprodukt. Klipp ut har nu uppdaterats för att enklare kunna klippa ut den delen av kartan som ska hämtas, utan att polygoner tappar sina mönster och liknande. Kopplingen till databasen tas bort och användaren kan tryggt arbeta vidare i kartan utan att något riskeras sparas till databasen.

Användarvänlig färgpalett och pipett: I Topocad 24 slipper användaren scrolla i en lång lista för att välja färg, här har vi i stället introducerat en översiktlig färgpalett som inte bara behåller Topocads grundläggande färger utan också inkluderar ett utbud av efterfrågade pastellnyanser. Vi har även lagt till ett pipettverktyg för att enkelt välja färger direkt från skärmen, till exempel från externa bilder.

Justera text och symboler efter linje: En ny fiffig funktion gör det möjligt att automatiskt anpassa texter och symboler efter linjer vilket underlättar presentationen av information längs med exempelvis vägar eller järnvägar.

Nätutjämning med kontrollerbarhet: I Topocad 24 får användaren en förbättrad kontroll över mätningar genom en ny nätutjämningfunktion som beräknar ett kontrollvärde för att säkerställa mätningarnas tillförlitlighet enligt SIS-standarden.

IFC 4.3-export: Som ett exempel kan vi nu leverera volymer i den nya 4.3.

Förbättrad lutningskontroll: I Redigera som text finns nu en kolumn för lutningar i linjer. Vi har även förbättrat Interpolera lutningar som nu kan hantera många linjer samtidigt och extrapolera lutningar till ändpunkterna.

Topocad 24 har utvecklats genom ett omfattande arbete i nära samarbete med våra användare inom samhällsbyggnadsbranschen. Vi tror att dessa uppdateringar kommer att innebära en märkbar förbättring i användarnas arbete.

Film

Se filmen där vi visar de största nyheterna. 

Kontakt

För mer information om Topocad 24, kontakta oss nedan eller boka en demo. 

Joakim Svantesson, vd. Joakim.svantesson@adtollo.se
Anja Jonasson, pressansvarig. Anja.jonasson@adtollo.se
Jakob Samani, produktansvarig utveckling. Jakob.samani@adtollo.se
Emma Giertz, produktansvarig sälj/demo. Emma.giertz@adtollo.se

Vill du få information om våra produktnyheter och evenemang?

Prenumerera på våra nyhetsbrev!

Bli kontaktad

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Obligatoriskt