Skip to main content

Ny modul: Topocad VA Open!

nymodul-vaopen3

Topocad VA Open är vår nya modul som ger möjlighet till förvaltning av VA-nätet, med nya funktioner för att lätt skapa och modifiera ledningar och brunnar, skapa händelser och spåra vattenflöden i ledningarna.

Topocads nya VA-modul ger smidig tillgång till funktionaliteten och logiken som ligger i VA Open-databasen. Med de nya funktionerna i Topocad är tanken att minimera antal moment för att skapa och redigera VA-objekt och utnyttja databasen till fullo. Funktionerna har även stöd för att, direkt efter avslutat kommando, spara mot databasen eftersom mycket av funktionaliteten utförs där.

Informationen ligger samlad

Användaren behöver inte leta runt bland olika funktioner i Topocad utan kan direkt gå till fliken VA Open i menyn och där hitta samtliga kommandon. Med hjälp av de sammansatta funktionerna är det till exempel mycket enklare att dela och sammanfoga ledningar. Användaren kan med bara några knapptryckningar peka ut och starta spårning eller rita en yta för att få information om vad som finns inom ytan.

– Med denna meny är det betydligt enklare även för ovana användare att komma igång, säger Lars Gustavsson på Gitcon.

Lars-Gustavsson-222x300

Direktlagring till databasen

– En stor fördel är att vid skapande av grundobjekt (punkt, linje, yta) kan användaren enkelt ange om direktlagring ska ske till databasen och i så fall vilka andra lager som ska uppdateras i aktuell ritning, förklarar Lars.

Modulen förenklar också arbetet med analyser av till exempel rapportytor och spårning. Här kan användaren välja att uppdatera andra lager i samband med lagring till databas och på så sätt direkt ta del av vad rapporten visar.

Kommande utveckling

– I kommande versioner av denna modul kommer fler anpassade funktioner läggas till vartefter databasen utökas och önskemål från användare kommer in, berättar Henrik Åkerlund på Adtollo.

Akerlund-webb2-150x150

Fördelar

  • Användaren behöver inte leta i menyer och verktygsfält utan kan direkt gå till sin VA-meny
  • Även ovana användare kan komma igång att rita VA utan större erfarenhet av Topocad
  • Användaren kan göra avancerade analyser utan svårigheter (spårning, rapportytor)
  • Med hjälp av direktlagring kan användaren direkt ta del av de virtuella vyer som påverkas av sin redigering (abonnentkoppling, koppling till händelser)
  • Användaren kan på ett enkelt sätt lägga in tv-filmer

Vill du få information om våra produktnyheter och evenemang?

Prenumerera på våra nyhetsbrev!

Bli kontaktad

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Obligatoriskt