Skip to main content

Lantmäteriet godkänner Addnode-bolagen för det nya utbytesformatet Registerkarte-GML

Linkedin-post1-770x300

Vi har tidigare skrivit om samarbetet med Symetri och Sokigo för att kunna erbjuda marknadens bästa MBK-lösning TopoDirekt. Stödet för utbyte av data enligt Registerkarte-GML blir en naturlig del i TopoDirekt. I april i år godkände Lantmäteriet oss som leverantör av det nya formatet.

Vad är Registerkarte-GML?

Registerkarte-GML används för att utbyta den information som ingår i registerkartan. I och med godkännandet kan våra kunder använda TopoDirekt och Geodatapaketet för att hantera datautbyte av den nationella registerkartan Lantmäteriet. Detta sker på ett standardiserat, kvalitetssäkrat och effektivt sätt. Leverans sker därmed enligt det nya DRK-avtalet, vilket säkrar den ekonomiska ersättningen från Lantmäteriet.

– Vi är en av få leverantörer som Lantmäteriet godkänt att hantera Registerkarte-GML. Det nya utbytesformatet är en viktig hörnsten i vår koncernlösning TopoDirekt som vi är mycket stolta över. Den kommer att vara till stor nytta för en majoritet av Sveriges kommuner, säger Fredrik Söderberg, projektledare för Topodirekt.

TopoDirekt på turné med Lantmäteriet

I vår åker Lantmäteriet på turné i Sverige för att informera om det nya formatet och hanteringen kring detta. Representanter från Addnode-bolagen finns med för att visa hur man som leverantör har löst utmaningen med att ta hand om och hantera Registerkarte-GML.

Vill du veta mer?

http://topodirekt.se/

https://www.lantmateriet.se/sv/Om-Lantmateriet/Samverkan-med-andra/Kommunsamverkan/samverkan-fastighetsinformation/drk-avtal/#faq:inbjudan—informationstraff

Kontaktuppgifter

Niklas Eriksson, Account Manager på Symetri

niklas.eriksson@symetri.com
+46 211 725 62

Monica Lindberg, Affärsområdeschef på Sokigo
monica.lindberg@sokigo.com
+468 560 388 50

Fredrik Söderberg, Försäljningschef Mät & Kart på Adtollo, Projektledare för TopoDirekt
fredrik.soderberg@adtollo.se
+4670 911 15 20

Vill du få information om våra produktnyheter och evenemang?

Prenumerera på våra nyhetsbrev!

Bli kontaktad

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Obligatoriskt