Skip to main content

Lägenhetsfunktionalitet inkluderad i Topocad BAL: ”Nu kan vi lägga LINA bakom oss”

Lidingö_flerfamiljshus-770x300

Sedan igår (2017-06-08) är Lidingö stad i produktion med tjänstebaserade BAL-leveranser via Topocad.

– Nu är Topocad BAL komplett och vi kan äntligen lägga LINA bakom oss. För oss innebär detta mindre tid på registrering och mer fokus på det vi tycker är roligt i arbetet, menar Johan Reuterman på miljö & stadsbyggnadskontoret, Lidingö stad.

Sedan månadsskiftet maj/juni 2017 finns lägenhetsfunktionaliteten inkluderad i Topocads lösning för tjänstebaserade BAL-leveranser (byggnader, adresser och lägenheter) till Lantmäteriet. Efter att specifikationen från Lantmäteriet släpptes den sista april har utvecklingen gått på högvarv. Samarbetet med testkunden Lidingö stad har lett till ett tidsbesparande arbetsflöde från fastighetsägarens leverans till kommunen och vidare hela vägen till Lantmäteriet.

– Vi har haft en kreativ utvecklingsprocess i nära samarbete med Lidingö stad, berättar Martin Lundman, utvecklare av BAL på Adtollo.

Styrkan i funktionaliteten ligger i att kunna hantera och redigera stora mängder data på samma gång.

– I realiteten kommer man att kunna leverera lägenheter för ett flerfamiljshus med flera portar på några minuter, ett arbete som tidigare tagit timmar, om inte dagar, förklarar Rebecka Beiersdorf, kundansvarig på Adtollo. Samarbetet med Lidingö stad och deras önskan att kunna göra saker enklare och effektivare än vad man kunnat i LINA har lett till riktigt kraftfull lägenhetsfunktionalitet. Nu vill jag bara ut och visa alla hur bra det här är!

Lidingö stad är sedan 2017-06-07 godkända på att ajourhålla lägenheter tjänstebaserat med Topocad BAL.

 

Vill du få information om våra produktnyheter och evenemang?

Prenumerera på våra nyhetsbrev!

Bli kontaktad

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Obligatoriskt