Skip to main content

Inside story: Träffa Axel Munktell, Topocadsäljare på Adtollo

axel-inside-story

Möt Axel, vår entusiastiska nykomling i Adtollo-familjen. Han växte upp i Alsike, Knivsta, och efter 4 år som student i Örebro har han nu flyttat till Stockholm för att börja jobba på Adtollo. Sedan sex månader tillbaka förstärker han vår säljavdelning på Mät & Kart.

 

Hej Axel, hur var din morgon?

–  Min morgon var lugn. Jag skippade morgonträningen idag, men vanligtvis är jag ute och springer eller på gymmet. Jag tränar för en Svensk Klassiker, och har precis klarat av Lidingöloppet, så nu planeras träningsupplägget inför Vasaloppet i vinter.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig på Adtollo?

Axels huvudsakliga uppgift är att identifiera och nå ut till potentiella nya användare.

–  En vanlig dag kan till exempel handla om att kontakta de som utvärderar Topocad och se om de behöver hjälp på något sätt.

Att prata med de som använder systemet är något som Axel tycker är bra.

–  Att förstå användarnas behov är viktigt, därför har jag lagt tid på att verkligen sätta mig in i Topocads alla funktioner och genomgått alla våra kurser. Det har gett mig en djupare insikt i programmet. I min roll som Topocadsäljare är det avgörande att förstå produkten och ”vår del” av samhällsbyggnadsbranschen. Det handlar inte om att sälja på folk en produkt, det handlar om att förstå ett behov för att våra användare ska kunna utföra sitt arbete på ett korrekt och smidigt sätt.

Vad var det som lockade att söka dig till Adtollo?

Axel berättar att det hela började tidigt i våras under ett samtal med hans vän Ellen, en kurskamrat från studieperioden i Örebro.

–  Våra studier närmade sitt slut och vi diskuterade framtiden, berättar Axel. Ellen mindes att jag var intresserad av CAD.

Under studietiden hade de jobbat mycket med CAD, visserligen mer i produktutvecklingssyfte, i program som SolidWorks och Creo Parametric. Nu nämnde Ellen att hennes vän Emma jobbade på Adtollo, ett företag som utvecklar en CAD-programvara för mätning. Axel blev nyfiken och googlade Adtollo direkt. Det lät som en spännande bransch och han blev intresserad av programvaran. Företaget verkade ha en väldigt god sammanhållning utifrån vad Axel kunde avgöra från sociala medier.

Axel och Emma. 

När det blev dags att ansöka ville Axel göra något som skulle få honom att sticka ut.

–  I stället för den traditionella vägen bestämde jag mig för att skapa en kort videopresentation om mig själv och bifoga den med mitt CV, berättar han. Axel skrattar och tillägger: För att verkligen göra intryck måste man ibland kliva utanför sin komfortzon. Det handlar bara om att våga!

Hur skulle du beskriva atmosfären på Adtollo?

–  Redan under intervjun upplevde jag en positiv stämning. Man välkomnas med öppna armar från första stund, svarar Axel. En av mina blivande kollegor frågade om jag spelade innebandy. Oavsett mitt svar kände jag mig accepterad och att jag kunde vara mig själv. Det finns en genuin öppenhet här som underlättar kommunikationen med alla.

Vad uppskattar du mest med ditt jobb?

–  Jag värdesätter friheten i arbetet; det är inte överreglerat, och jag ges utrymme att visa min kompetens. Det finns ett inbyggt förtroende för att jag levererar.

Flexibiliteten att kunna jobba från olika platser är också en stor fördel enligt Axel, även om han oftast föredrar att vara på kontoret.

 

Relaterade nyheter

Vill du få information om våra produktnyheter och evenemang?

Prenumerera på våra nyhetsbrev!

Bli kontaktad

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Obligatoriskt