Skip to main content

Inside story: Kom innanför dörrarna på Adtollo och träffa John Lundin Sund, vår nya systemutvecklare för Congeria!

inside-story-john-2

Vad var det som lockade med Adtollo?

När John sökte jobb på Adtollo visste han först inte att det var just Adtollo han sökte till. Rekryteringsfirman talade i början inte om vilket företag som rekryterade, utan beskrev istället hur företaget är och vad som är viktigt för dem. Rekryteringsfirman tryckte mycket på att Adtollo är ett familjärt företag, där man bryr sig om sina medarbetare och att de anställda bryr sig om varandra.

– Det var precis vad jag var ute efter, tvärtemot det jobb jag hade innan, berättar John. Jag ville ha ett jobb där jag kunde stanna kvar en längre tid, få chansen att utvecklas och komma nära kollegorna. John fick komma på intervju och träffa vd:n Stefan Andersson och systemutvecklaren Henrik Wessung. Intervjun gick bra och John tackade ja till anställningen.

Hur ser en vanlig dag ut på Adtollo?

En vanlig dag kommer John in till kontoret, tar sitt morgonkaffe och börjar jobba. Det finns en backlog med saker att göra med specifika uppgifter som är tilldelade John.

– I början fick jag mycket hjälp av kollegan Martin Lundman. Det var en trygghet att som nyanställd ha någon att fråga när man ska sätta sig in i hur koden är uppbyggd.

Just nu jobbar John med Congeria, en av Adtollos produkter inom dokumenthantering. – Det är en spännande webbaserad produkt där jag får jobba med både back-end och front-end.

Hur skulle du beskriva atmosfären här på Adtollo?

När man kommer in som nyanställd på Adtollo så inser man snabbt att alla känner varandra väldigt bra. Många av kollegorna har jobbat länge tillsammans, stämningen är lättsam och alla kan skämta med alla.

– Det gick snabbt att komma med i gruppen, man känner sig inbjuden. John började i februari 2020 och efter att ha jobbat i ungefär en månad slog Corona-viruset ner i Stockholm. Folk började jobba hemifrån, så även John. Han upplevde att det fungerade bra, även om han saknade den sociala kontakten med kollegorna.

– Jag jobbade hemifrån i 6-7 veckor, efter det valde jag att åka in till kontoret igen. Då var det ett fåtal kollegor som satt på kontoret. Adtollo hittade snabbt ett bra sätt att variera arbete hemifrån och på plats, så det kändes säkert med tanke på Corona-pandemin. Vad är det bästa med jobbet?

När det gäller själva utvecklingsarbetet berättar John att han får mycket eget ansvar och utrymme att påverka designen. Det är inte lika styrt som det varit på tidigare arbeten. Det fria arbetssättet leder till att kreativiteten ökar. Området är relativt stort och i utvecklingsarbetet ingår även andra system inom Dokumenthantering.

– Jobbet handlar mycket om problemlösning vilket jag tycker är kul. Här får jag också chansen att skapa bra saker. John summerar att det känns bra, att det blev som han hade tänkt sig. De system han jobbar med nu råkar vara uppbyggda i just de programmeringsspråk som han pluggade.

– Det viktigaste för mig är dock att trivas med kollegorna och ha ett jobb som är långsiktigt. Det är mycket viktigare än att jobba med ett specifikt programmeringsspråk. Nu hade jag tur och fick båda delarna.

Har du några tips till den som vill jobba som systemutvecklare?

Johns tips till den som söker jobb är att hitta en plats där det finns möjlighet att jobba kvar en längre tid. Där det finns utrymme att lära.

– Det är vanligt att när man kommer direkt från universitetet så tror man att man kan allt. Det gör man inte, och därför är det bra att hitta ett företag där de som jobbat i 10, 20 eller kanske till och med 30 år har tid att hjälpa en och lära upp en. Det är mycket lättare att trivas där än att börja någonstans där de har förväntningar att det ska hända jättemycket direkt, och där ingen har tid att svara på dina frågor.

Vad lägger du helst din tid på när du inte jobbar?

När John är ledig umgås han gärna med vänner och sambon. Han tränar mycket och hans favoritsport är amerikansk fotboll.

– När jag var 15 år och gick i nionde klass började jag och mina vänner följa amerikansk fotboll på tv. När vi sett Super Bowl-finalen bestämde vi oss för att det här skulle bli vår sport.

Men av åtta vänner var det bara två som faktiskt började. Efter en stund slutade den ena och kvar var John. Amerikansk fotboll var kul och han trivdes med den starka lagandan. Det var något speciellt med den här sporten.

– När du spelar amerikansk fotboll är laget otroligt viktigt, alla skyddar den som har bollen. Man offrar sig hela tiden för laget och sina medspelare.

Sporten har vuxit. När John växte upp fanns det fem lag i Stockholm men nu finns det många fler än så. Under våren 2020 började han i Djurgården men eftersom Corona-viruset slog till så blev det en paus.

– Amerikansk fotboll är en sport för alla. Man måste inte vara lång och supervältränad, det kan vara bra att vara liten med. Det finns lag för alla nivåer, både för tjejer och killar. En riktigt bra träningsform för dig som vill testa något annorlunda!

 

John Lundin Sund (i mitten på bilden)

Vill du få information om våra produktnyheter och evenemang?

Prenumerera på våra nyhetsbrev!

Bli kontaktad

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Obligatoriskt