Skip to main content

Inside story: Möt Emma Giertz, Topocadsäljare & ekonomiassistent på Adtollo

emma-inside-story

På Adtollo hör man ofta ett klingande skratt i korridoren och då vet man att Emma är på plats. Hon började som receptionist och ekonomiassistent för drygt ett år sedan och nu väntar nya utmaningar. När intervjun äger rum har Emma, förutom sin roll som ekonomiassistent, även börjat sin nya roll som Topocadsäljare.

Hej Emma, hur mår du?

– Jag mår jättebra! Jag ska ut och springa idag på lunchen tillsammans med min hurtiga kollegor, så jag känner mig taggad.

Hur ser en vanlig dag ut på Adtollo?

Emma berättar att hennes dagar består av blandade uppgifter. Idag går hon igenom UH-faktureringen där hon ser till att avtalet stämmer och att fakturaadressen är giltig. Dagligen sköter Emma ingående och utgående fakturor och andra ekonomiska uppgifter.

– Ofta pratar jag med kunder på telefon. Jag har fortfarande koll på receptionen där jag håller på att lämna över uppgifterna till vår nya receptionist Natalie. Slutligen försöker jag lägga så mycket tid som möjligt på att lära mig Topocad!

Hur skulle du beskriva atmosfären på Adtollo?

Emma beskriver atmosfären på Adtollo som väldigt familjär.

– På Adtollo känns det som att alla vet vilka mål vi jobbar mot och på vägen dit vill vi ha det så roligt som möjligt. Det är en fin blandning av att vara både kollegor och kompisar.

Emma berättar att trots åldersskillnaden så umgås alla med alla, vilket skapar en bra dynamik i gruppen.

Vad är det bästa med jobbet?

Emma förklarar att det bästa med jobbet är att få chansen att utvecklas och lära sig nya saker.

– Det känns som att jag bidrar med någonting bra här vilket jag tror går ihop med hur väl jag trivs på kontoret. Vi tror på varandra och det resulterar i att det blir roligare att prestera. Dessutom stöttar vi varandra, undrar man någonting finns det alltid någon att fråga och vet ingen annan heller hjälps vi åt att lösa problemet tillsammans.

Vad var det som lockade med att söka dig till Adtollo?

Emma hittade Adtollos platsannons när hon sökte efter nya jobb på nätet. Emma var trött på att jobba skift, hon ville ha ett dagtidsjobb och hon ville sitta inne i stan. Emma tyckte att det lät spännande med ett jobb där man dels skulle få arbeta med ekonomi och dels skulle få komma i kontakt med människor. Att det var ett mindre företag lockade också. Hon skickade in en ansökan, blev kallad på intervju och efter ett par veckor var hon anställd.

Vad arbetar du med just nu?

Emmas huvudsakliga uppgift just nu är att lära sig Topocad. Hon jobbar mer och mer för att lämna över sin tidigare roll som receptionist, till att anta sin nya roll som säljare av Topocad.

– Jag kommer inte släppa ekonomiarbetet helt men en av de stora förändringarna kommer vara att jag kommer vara mycket mer ute hos kund. Det känns jätteroligt!

Emma beskriver hur det kliar i fingrarna och hur hon verkligen ser fram emot att sätta sig in i Topocad – att få börja göra ritningar och beräkningar och förstå den här världen.

Har du några tips till den som vill jobba med ekonomi eller sälj i bygg/it-branschen?

– Låt dig inte avskräckas om du är tjej och vill söka dig till en teknisk bransch! Det är otroligt intressant att se hur tekniken hjälper oss i samhället. På Adtollo blir vi fler och fler tjejer och det blir mycket roligare med mer jämvikt, det tycker vi alla!

Vad lägger du helst din tid på när du inte jobbar?

– Träna. Umgås med vänner. Det blir väldigt mycket middagar och mycket promenader, boule, simma… Sedan älskar jag min lilla hund Dansa som ofta är med mig på jobbet och som charmat alla på kontoret.

Det märks på Emma att hon tycker om att prova nya saker. Ett nytt intresse är pardans, närmare bestämt Lindy Hop, som kollegan Martin tog med henne på. Nu har de dansat i snart ett år.

– Det var lite otippat men väldigt, väldigt roligt.

Vill du få information om våra produktnyheter och evenemang?

Prenumerera på våra nyhetsbrev!

Bli kontaktad

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Obligatoriskt