Skip to main content

Enhetliga prototypritningar ger effektivare flöde för Hovås Mätkonsult

hovas-770

På Hovås Mätkonsult har man utvecklat ett enhetligt sätt att jobba och som styrs av de prototypritningar som man tagit fram i Topocad. Det bidrar till att informationsflödet i projekten går smidigare, säger Filippa Christiansen på företaget.

För ungefär fem år sedan bestämde sig Hovås Mätkonsult för att jobba på ett mer produktivt sätt i projekten. Företaget hade växt och öppnat ett nytt kontor i Karlstad. Tidigare har man kontor i Uddevalla och huvudkontoret är placerat i Göteborg. Man beslutade sig för att se över hur informationen flödade i den dagliga verksamheten.- På den tiden hade vi ett behov av att få ett enhetligt och effektivt ökat arbetsflöde, minns Filippa Christiansen som är kontorschef och är kart, mät- och GIS-konsult.

Man har en stor kunskapsbredd i företaget och har uppdrag för kommuner och myndigheter men även för privatpersoner och utför tjänster inom hela mätningsområdet, från inmätning till utsättning, både när det gäller byggnader och infrastruktur. Man tar fram olika underlag och kartor för kundens behov, till exempel skötselkartor av grönområden. Nu ville man få ett smartare sätt att jobba i de olika projekten.

Fyra prototypritningar kvalitetssäkrar arbetsflödet

I praktiken innebar detta att man skulle nyttja Topocads kapacitet på ett mer genomtänkt sätt och som ett internt verktyg i kundprojekten. En kvalitetssäkring av hur man jobbar.

Läs hela artikeln

Vill du få information om våra produktnyheter och evenemang?

Prenumerera på våra nyhetsbrev!

Bli kontaktad

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Obligatoriskt