Skip to main content

Smarta funktioner för terrängmodeller och punktmoln i nya Topocad 24.2

topocad24-2

Många efterlängtade funktioner finns nu i nya Topocad 24.2! Bland nyheterna kan vi se punktinformation med stöd för norr- och östkoordinater samt dra nytta av förbättrad 3D-snapp. En ny funktion gör det enkelt att växla av och på utritningen av skepnadsstilar. Terrängmodellhanteringen har också förbättrats, med verktyg för att reparera triangelfel och en funktion för att förenkla terrängmodeller.

Prestandan har förbättrats ytterligare med nya selekteringsalternativ för punktmoln och visning av höjdkoordinater vid muspekaren. LandXML-import och -export har också fått förbättrad funktionalitet – nu kan vi importera allt innehåll till en ritning istället för flera dokument, och exportera terrängmodeller direkt från ritningar. Dessutom kan vi nu se vilken mall som använts via en tooltip på ritningsbladet och söka i attributdialogen utan att behöva scrolla genom långa listor.

Se klippen där Jakob visar sina favoriter:

Förenkla terrängmodell

Här visar Jakob hur du enkelt minskar komplexiteten i din terrängmodell men fortfarande behåller det viktigaste i geometrin:

Se filmen

Selektera mer precist i röriga punktmoln med hjälp av Lutande prisma

Jakob visar hur det nya selekteringsvalet för punktmoln som vi kallar Lutande prisma ger dig mer kontroll över röriga punktmoln:

Se filmen

Vill du få information om våra produktnyheter och evenemang?

Prenumerera på våra nyhetsbrev!

Bli kontaktad

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Obligatoriskt