• GIS (Geografiskt Informationssystem)

  Topocad är ett CAD system. Men dess närhet till GIS gör det utmärkt att använda tillsammans med andra GIS-system men även att använda för en hel del GIS-arbete.

  Topocads format innehåller tre olika världars information. Koordinatfilers punktnummer och punktkod. CAD-filers symboler, linjetyper, färger och lager. GIS datas attribut. Kombinationen gör det till ett perfekt verktyg för att kombinera dessa världar.

  Databaser kopplas snabbt och enkelt upp från och till Topocad. Tre olika typer av adaptrar skapar olika kombinationer av dataåtkomst.

  Exempel på GIS-funktionalitet i Topocad är utsökningar från databaser och attribut, områdessökningar med rapporter på närliggande fastigheter, höjdberäkningar från terrängmodell och/eller punktmoln. Topocads funktionella hantering av ritnings- och kartblad gör det enkelt att skapa olika typer av kartprodukter som nybyggnadskartor, förrättningskartor och situationsplaner.

  Topocad har ett stort antal beräkningsfunktioner som transformationer, inmätningsfunktioner, intelligenta kodtabeller och ett helt CAD-bibliotek av verktyg för effektiv datahantering. Tillsammans med flexibiliteten att arbeta tillsammans med GIS och databaser gör Topocad till ett mycket starkt verktyg för att hantera geografiska data.

   

  Vill du lära dig mer om Topocad och GIS?