• Topocad 19 är här!

  En ny version av Topocad finns ute med en mängd spännande nyheter och förbättrade funktioner.

  Vad är då nytt?

  CAD-funktionerna har blivit fler och förbättrats. Bland annat finns nu objektfokus där du snabbt markerar det objekt du arbetar med och resten skuggas eller visas inte alls, beroende på den inställning du valt.

  En levereraknapp gör att du kan välja vad du vill leverera från topx-filen, såsom externa referenser, kontrollkoder, projektinställningar osv, och sparas ner till en egen mapp.

  En ny funktion för att flytta skalstock och norrpil i ritningsbladet är efterfrågad och finns nu på plats. Du kan också skapa en ny linjetyp som innehåller cirklar.

  Nu är import av KML-filer möjlig. En förbättrad IFC-import med filtrera-funktion samt koppla inkommande metadata till de egna attributen. Attributen kan också ha metadata.

  En användbar funktion är Jämför lager mot lager i ritningen där du sedan kan välja att exempelvis radera eller importera differenserna.

  En riktigt ball funktion är att det nu går att hälla vatten på en terrängmodell. Topocad visar då vilken väg vattnet tar och var dammarna bildas.

  I sektionsmallen finns en ny smart funktion för att testa sektionsmallen, där du kan simulera hur en terräng kommer se ut.

 • Fler nyheter

 • Ny video: Nyheter i Topocad 19.2!

  Jakob visar hur du får aktuella höjder från terrängmodell, uppdaterar linje, räknar träd från ett punktmoln och beräknar massbalans – det här är några av många nyheter i nya Topocad 19.2!

  Se video

  Läs mer
 • Räkna träd i punktmoln i nya Topocad 19.2

  Räkna antalet träd i ditt punktmoln, få höjder från aktuell terrängmodell (eller punktmoln) när du exempelvis ritar en linje, öppna alla dokument från senaste sessionen, slå samman två profiler, en helt ny modul för VA-arbeten – detta och mycket mer finner du i den nya versionen av Topocad!

  Ladda ner Topocad 19.2

  Läs alla nyheterna i versionen

  Läs mer
 • Ny video: Tips & tricks i Topocad 19

  Jakob visar hur du kan använda Topocad på olika smarta sätt, tag del av hans tips här!

  Läs mer
 • Glad sommar önskar Adtollo!

  Adtollo önskar alla vänner en riktigt härlig sommar!

  Supporten är öppen hela sommaren om ni behöver nå oss.

  Läs mer
 • Digital tvilling – vad är det och ska man bry sig?

  Vore det inte praktiskt med en digital tvilling? En kopia av dig själv, byggd av ettor och nollor, som kunde användas för att monitorera din hälsa, föreslå nya vanor och testa olika före-byggande behandlingar innan du ens blev sjuk? Riktigt där är vi inte – ännu – men inom andra områden är detta nära verklighet.

  Vad skiljer en digital tvilling från en BIM-modell?

  Att en BIM-modell är e...

  Läs mer