• Topocad 19 är här!

  En ny version av Topocad finns ute med en mängd spännande nyheter och förbättrade funktioner.

  Vad är då nytt?

  CAD-funktionerna har blivit fler och förbättrats. Bland annat finns nu objektfokus där du snabbt markerar det objekt du arbetar med och resten skuggas eller visas inte alls, beroende på den inställning du valt.

  En levereraknapp gör att du kan välja vad du vill leverera från topx-filen, såsom externa referenser, kontrollkoder, projektinställningar osv, och sparas ner till en egen mapp.

  En ny funktion för att flytta skalstock och norrpil i ritningsbladet är efterfrågad och finns nu på plats. Du kan också skapa en ny linjetyp som innehåller cirklar.

  Nu är import av KML-filer möjlig. En förbättrad IFC-import med filtrera-funktion samt koppla inkommande metadata till de egna attributen. Attributen kan också ha metadata.

  En användbar funktion är Jämför lager mot lager i ritningen där du sedan kan välja att exempelvis radera eller importera differenserna.

  En riktigt ball funktion är att det nu går att hälla vatten på en terrängmodell. Topocad visar då vilken väg vattnet tar och var dammarna bildas.

  I sektionsmallen finns en ny smart funktion för att testa sektionsmallen, där du kan simulera hur en terräng kommer se ut.

 • Fler nyheter

 • Glad sommar önskar Adtollo!

  Adtollo önskar alla vänner en riktigt härlig sommar!

  Supporten är öppen hela sommaren om ni behöver nå oss.

  Läs mer
 • Digital tvilling – vad är det och ska man bry sig?

  Vore det inte praktiskt med en digital tvilling? En kopia av dig själv, byggd av ettor och nollor, som kunde användas för att monitorera din hälsa, föreslå nya vanor och testa olika före-byggande behandlingar innan du ens blev sjuk? Riktigt där är vi inte – ännu – men inom andra områden är detta nära verklighet.

  Vad skiljer en digital tvilling från en BIM-modell?

  Att en BIM-modell är e...

  Läs mer
 • Objektfokus i Topocad – lär dig hur du använder det!

  Upptäck Objektfokus i Topocad!

  Funktionen gör att objektet du arbetar med centreras.

  Aktivera kommandot genom att hålla nere Shift och markera ett objekt i ritningen. Panorera eller rotera ritningen för att se att kameran nu är centrerad i objektets centrumpunkt.

  För att skugga eller dölja icke markerade objekt finns ett antal olika lägen att välja mellan. Du hittar inställningarna f...

  Läs mer
 • Nu söker vi en systemutvecklare!

  Systemutvecklare? Sök jobb hos Adtollo! Här blir du en del av ett framgångsrikt IT-produktföretag med platt organisation och stabil kundbas – och du får väldigt trevliga kollegor 🙂

  Adtollo söker nu en systemutvecklare med placering i centrala Stockholm. Vi erbjuder ett fritt och utvecklande arbete med mycket eget ansvar. Du kommer vara en viktig kugge i verksamheten och arbeta med att utveck...

  Läs mer
 • Release Chaos desktop 8.4

  Ny version av Chaos desktop med nyhet för Congeria

  Nu finns den nya versionen Chaos desktop 8.4 färdig att ladda ner från vår hemsida. Den innehåller flera korrigeringar och nyheter.

  Den nya versionen innehåller främst en nyhet för er som använder Congeria. Med Chaos desktop 8.4 kan detaljerad sökning utföras även när du är ansluten i till Congeria i Chaos desktop. Det går till exempel att söka på...

  Läs mer