• Topocad 19 är här!

  En ny version av Topocad finns ute med en mängd spännande nyheter och förbättrade funktioner.

  Vad är då nytt?

  CAD-funktionerna har blivit fler och förbättrats. Bland annat finns nu objektfokus där du snabbt markerar det objekt du arbetar med och resten skuggas eller visas inte alls, beroende på den inställning du valt.

  En levereraknapp gör att du kan välja vad du vill leverera från topx-filen, såsom externa referenser, kontrollkoder, projektinställningar osv, och sparas ner till en egen mapp.

  En ny funktion för att flytta skalstock och norrpil i ritningsbladet är efterfrågad och finns nu på plats. Du kan också skapa en ny linjetyp som innehåller cirklar.

  Nu är import av KML-filer möjlig. En förbättrad IFC-import med filtrera-funktion samt koppla inkommande metadata till de egna attributen. Attributen kan också ha metadata.

  En användbar funktion är Jämför lager mot lager i ritningen där du sedan kan välja att exempelvis radera eller importera differenserna.

  En riktigt ball funktion är att det nu går att hälla vatten på en terrängmodell. Topocad visar då vilken väg vattnet tar och var dammarna bildas.

  I sektionsmallen finns en ny smart funktion för att testa sektionsmallen, där du kan simulera hur en terräng kommer se ut.

 • Fler nyheter

 • Träffa oss på Position!

  Vi vill träffa dig på Position! En stimulerande mötesplats för lärande, inspiration och samverkan inom digitalt samhällsbyggande:

  Kistamässan 19-20 mars 2019 https://position2030.se/

   

  Adtollo & Sokigo visar TopoDirekt

  Adtollo ställer ut tillsammans med Sokigo i monter D:20 och visar vår gemensamma produkt TopoDirekt. Vi visar alla nyheter i Topocad 19 och svarar på dina f...

  Läs mer
 • Utsättare, se hit! Adtollo söker folk med din kompetens!

  Vi söker dig som vill jobba med kommunikation och vägledning vid utvecklingen av våra produkter. Som teknisk specialist stöttar du oss i vårt mål att skapa och förmedla en modern produkt som ligger i framkant vad gäller BIM och andra spännande tekniker inom byggbranschen.

  Läs mer om tjänsten här.

  Läs mer
 • Sneek peak på Topocad 19!

  I början av februari släpps Topocad 19, men för dig som inte vill vänta har vi släppt tre filmer där du kan se några av funktionerna redan nu.

  Gå till demofilmer för att ta del av alla filmer. Film 1 – Smarta CAD-kommandon Objektfokus: Så markerar du snabbt det objekt du arbetar med och resten skuggas eller visas inte alls, beroende på den inställning du valt. Levereraknapp: Välj vad du vill l...

  Läs mer
 • Snabbredigera metadata med Excel och flera andra smarta funktioner i nya Chaos desktop 8.3

  Nu släpper vi Chaos desktop 8.3 med flera nyheter. Observera att ”ärenden” byter namn till ”dokumenttyper” från och med denna version.

  Redigera metadata med Excel En ny funktion gör det möjligt att massredigera metadata för flera dokument i Excel. Se demonstration av funktionen här. Leveranskontroll för AutoCAD 2018/2019 Kontrollera metadata och filer före leverans. På fliken...

  Läs mer
 • Studenter på KTH lär sig 3D med hjälp av Topocad

  På KTH får de blivande civilingenjörerna bredda sin kunskap om 3D och BIM. I kursen ”Geodetisk mätningsteknik” blandas teori med laborationer. Studenterna ökar sin förståelse av 3D-modellen och hur den hänger samman med den digitala utvecklingen. Där är Topocad ett pedagogiskt verktyg.

  Det är väl ingen som har undgått den genomgripande digitaliseringen som pågår. Den genomsyrar hela samhället, så ...

  Läs mer