• Topocad 19 är här!

  En ny version av Topocad finns ute med en mängd spännande nyheter och förbättrade funktioner.

  Vad är då nytt?

  CAD-funktionerna har blivit fler och förbättrats. Bland annat finns nu objektfokus där du snabbt markerar det objekt du arbetar med och resten skuggas eller visas inte alls, beroende på den inställning du valt.

  En levereraknapp gör att du kan välja vad du vill leverera från topx-filen, såsom externa referenser, kontrollkoder, projektinställningar osv, och sparas ner till en egen mapp.

  En ny funktion för att flytta skalstock och norrpil i ritningsbladet är efterfrågad och finns nu på plats. Du kan också skapa en ny linjetyp som innehåller cirklar.

  Nu är import av KML-filer möjlig. En förbättrad IFC-import med filtrera-funktion samt koppla inkommande metadata till de egna attributen. Attributen kan också ha metadata.

  En användbar funktion är Jämför lager mot lager i ritningen där du sedan kan välja att exempelvis radera eller importera differenserna.

  En riktigt ball funktion är att det nu går att hälla vatten på en terrängmodell. Topocad visar då vilken väg vattnet tar och var dammarna bildas.

  I sektionsmallen finns en ny smart funktion för att testa sektionsmallen, där du kan simulera hur en terräng kommer se ut.

 • Fler nyheter

 • Release Chaos desktop 8.4

  Ny version av Chaos desktop med nyhet för Congeria

  Nu finns den nya versionen Chaos desktop 8.4 färdig att ladda ner från vår hemsida. Den innehåller flera korrigeringar och nyheter.

  Den nya versionen innehåller främst en nyhet för er som använder Congeria. Med Chaos desktop 8.4 kan detaljerad sökning utföras även när du är ansluten i till Congeria i Chaos desktop. Det går till exempel att söka på...

  Läs mer
 • Säker framtid för utbildade tekniker från Kartotek

  I mer än tjugo år har Kartotek utbildat mätnings- och karttekniker. Där blandas teori, praktisk inmätning och analyser bland annat i Topocad. Behovet på arbetsmarknaden är stort och innan examen har de allra flesta fått sitt första jobb.

  Eleverna som går Kartoteks utbildning för att bli mätnings- och karttekniker har framtiden säkrad.

  – De allra flesta har redan fått jobb innan examen...

  Läs mer
 • Drönare underlättar ajourhållandet av Vänersborgs kartdatabas

  Att arbeta med drönare är tidseffektivt. Det menar kart- och mätningsingenjören Cecilia Eriksson på Vänersborgs kommun. Drönaren kompletterar annan utrustning och man kan på ett enkelt sätt uppdatera kartdatabasen när kravet på noggrannhet inte är så hög.

  Vänersborg är en attraktiv kommun. Ett tecken på det är den livliga bostadsmarknaden.

  – Vi känner av ett stort intresse för att få ...

  Läs mer
 • Release Chaos desktop 8.3.1

  Ny version av Chaos desktop

  Nu finns den nya versionen Chaos desktop 8.3.1 färdig att ladda ner från vår hemsida. Den innehåller flera korrigeringar och nyheter.

  En av nyheterna är möjlighet att stänga av resurskrävande inställningar i Chaos desktop. Inställningen heter ”Kör med ökad prestanda” och ligger under systeminställningar. Följande inställningar påverkas om du aktiverar denna:

  Sorter...

  Läs mer
 • Tack till alla som besökte oss på Position!

  Vi vill tacka alla som besökte vår TopoDirekt-monter på Position!

  Läs mer