• Artiklar under 2016

   

  Ett stort lyft för Topocad 16.2 när man presenterar volymberäkning med flera modeller

  Modifiera_text

  Under sommaren släpptes Topocad 16.2 som har varit under utveckling sedan tidigare i våras. Den stora nyheten i Topocad 16.2 är beräkning av modell mot
  modell som har fått ett helt nytt sätt att beräkna.

  Läs hela artikeln


  Sokigo och Adtollo – en del av vägen mot öppna data för Upplands Väsby kommun

  Roland Edbom-manipulerad

  När Upplands Väsby kommun började växa ur sitt kart- och GIS-system gjordes en gemensam upphandling som skulle gynna hela kommunens behov. Sokigo och Adtollo vann upphandlingen där kvaliteten och tidsbesparande funktioner var avgörande. Nu är det nya systemet i full funktion.

  Läs hela artikeln


  En kursdag på Adtollo

  IMG_1920-manipulerad

  Det var full fart när Rebecka Beiersdorf fick besök av Bengt Anefall för en individuell workshop på Adtollos kontor i Stockholm. Bengt, som i grund och botten är arkitekt, tyckte att tiden var inne för att gå från att rita för hand till att CAD:a i sina exploateringsprojekt i Kalix.

  Läs hela artikeln


  Topocad – Annelies dagliga följeslagare

  _28A0399

  Mätteknikern Annelie Ekman möter dagligen nya utmaningar i sitt arbete. Till exempel när en brygga i Årsta skulle pålas och där pålarna måste ha exakt lutning.
  Då använde hon Topocad för att bearbeta data så att punkterna på pålarna i sjön hamnar korrekt och bryggan förankras på ett säkert sätt.

  Läs hela artikeln


  Rälsmätning säkrar spårgeometri med särskilda metoder och verktyg

  Spårmätning Mättjänst AB

  Rälsens läge är betydelsefullt för att transporter via järnväg ska fungera. Därför mäter projektledaren Mattias Olsson noggrant spåren med särskilda verktyg och arbetsmetoder. Med omlottberäkning i Topocad säkrar han mätningarnas kvalitet.

  Läs hela artikeln


  Topocad 16.1

  solider

  Topocad 16.0 släpptes i december och nu har vi släppt Topocad 16.1. X.1-versioner brukar vanligtvis ha en hel del förbättringar och många mindre nya funktioner. Topocad version 16.1 är inget undantag.

  Läs hela artikeln


  LKAB sprider Topocadkartor med stöd av webbverktyg

  Topocad1

  De tre dagbrotten i Svappavaarafältet förändras ständigt och dagligen kommer nya kartdata. För att göra informationen tillgänglig använder LKAB ett webbverktyg för att sprida kartor från Topocad till användarna.

  Läs hela artikeln


  Samverkande modeller ger NCC svar i projekt på Hisingen

  ncc2-manupulerad

  I Göteborgsregionen pågår flera stora infrastrukturprojekt. Marieholmsförbindelsen är ett av dem där NCC Anläggning Region Väst ansvarar för ett delprojekt.
  Mätningschefen Peter Landau berättar om hur de i Topocad lägger till modeller på en grundmodell. De samverkar och blir tillsammans ett verktyg för att visualisera, planera och följa upp arbetet.

  Läs hela artikeln


  Topocad används för att hitta olika positioner i snötäcket inför Audi FIS Ski världsmästerskap.

  IMG_0761

  Under förberedelserna inför Audi FIS Ski världsmästerskap i Alpint är det många olika projekt som körs på berget. Markus Lehmann, VD för Verein Internationale Lauberhornrennen Wengen, är med och samordnar projekten i och omkring den stora turneringen med hjälp av Topocad.

  Läs hela artikeln


  Lättare hantering av punktmolnet med modulen för InfraGeoTech

  Glenn Karlsson IGT

  Indata från en skanner ger ofta ofantliga mängder information. För att få en hanterbar mängd data selekterar Glenn Karlsson, InfraGeoTech, bara de aktuella punkterna i Topocads punktmolnsmodul och kan direkt gå över till att skapa ritningar.

  Läs hela artikeln


  TC5D 2.0

  tc5d

  Nu har vi utvecklat TC5D 2.0. Den största nyheten i TC5D 2.0 är att den nu hanterar solider.

  Läs hela artikeln