• Ny modul: Topocad VA Open!

  Topocad VA Open är vår nya modul som ger möjlighet till förvaltning av VA-nätet, med nya funktioner för att lätt skapa och modifiera ledningar och brunnar, skapa händelser och spåra vattenflöden i ledningarna.

  Topocads nya VA-modul ger smidig tillgång till funktionaliteten och logiken som ligger i VA Open-databasen. Med de nya funktionerna i Topocad är tanken att minimera antal moment för att skapa och redigera VA-objekt och utnyttja databasen till fullo. Funktionerna har även stöd för att, direkt efter avslutat kommando, spara mot databasen eftersom mycket av funktionaliteten utförs där.

  Informationen ligger samlad

  Användaren behöver inte leta runt bland olika funktioner i Topocad utan kan direkt gå till fliken VA Open i menyn och där hitta samtliga kommandon. Med hjälp av de sammansatta funktionerna är det till exempel mycket enklare att dela och sammanfoga ledningar. Användaren kan med bara några knapptryckningar peka ut och starta spårning eller rita en yta för att få information om vad som finns inom ytan.

  – Med denna meny är det betydligt enklare även för ovana användare att komma igång, säger Lars Gustavsson på Gitcon.

  Direktlagring till databasen

  – En stor fördel är att vid skapande av grundobjekt (punkt, linje, yta) kan användaren enkelt ange om direktlagring ska ske till databasen och i så fall vilka andra lager som ska uppdateras i aktuell ritning, förklarar Lars.

  Modulen förenklar också arbetet med analyser av till exempel rapportytor och spårning. Här kan användaren välja att uppdatera andra lager i samband med lagring till databas och på så sätt direkt ta del av vad rapporten visar.

  Kommande utveckling

  – I kommande versioner av denna modul kommer fler anpassade funktioner läggas till vartefter databasen utökas och önskemål från användare kommer in, berättar Henrik Åkerlund på Adtollo.

  Fördelar

  • Användaren behöver inte leta i menyer och verktygsfält utan kan direkt gå till sin VA-meny
  • Även ovana användare kan komma igång att rita VA utan större erfarenhet av Topocad
  • Användaren kan göra avancerade analyser utan svårigheter (spårning, rapportytor)
  • Med hjälp av direktlagring kan användaren direkt ta del av de virtuella vyer som påverkas av sin redigering (abonnentkoppling, koppling till händelser)
  • Användaren kan på ett enkelt sätt lägga in tv-filmer
 • Fler nyheter

 • Aprilkurserna blir webbkurser och prissänks

  För att förenkla för alla som nu arbetar hemifrån flyttar vi våra aprilkurser från Stockholmskontoret till webben och sänker priset.

  Introduktionskurs Topocad, webb. 14 april 09.00-12.00. Pris 950:- Topocad CAD, webb. 15 april 09.00-16.00. Pris 2 500:- (Ord pris 5 000:-) Topocad Admin, webb. 16 april 09.00-16.00. Pris 2 500:- (Ord pris 5 000:-) Topocad Volymberäkning sektion, webb. 21 april 09.00-16...

  Läs mer
 • Kartdagarna inställda – se våra föreläsningar över webben istället

  Som många av er redan känner till är Kartdagarna inställda.

  Då många visat ett stort intresse för våra workshops och föreläsningar genom föranmälningar, vill vi kunna erbjuda dessa över webben. Först ut är:

  Föreläsning 1: Tjänstebaserad uppdatering av geodata – fokus Topocad BAL version 20

  Onsdag 25 mars kl 11.00-11.30 (ca 25 min webinar ink. frågor)

  Ni får svar på alla frågor ...

  Läs mer
 • Behöver du jobba hemifrån? Adtollo erbjuder hemmalicens!

  I dessa tider när många arbetar hemifrån, vill vi hjälpa till att göra det enklare för våra användare! Vi erbjuder nu alla våra användare att utöka sina licenser för att kunna installera på en hemdator.

  Få en personlig licens att installera på din hemdator Licensen gäller 3 månader

  Skicka oss ett mejl så ordnar vi det!

   

  Läs mer
 • Adtollo på roadshow till Mora och Östersund!

  Emma, Rebecka och Nicklas åker till Mora och Östersund för att visa Tips & Trix samt versionsnyheter i Topocad under andra veckan i mars.

  Alla som är intresserade är varmt välkomna! 🙂

  MORA När: 13.00-16.00 den 12/3-2020 Var: Aulan på Mora Folkhögskola, Yvradsvägen 29, Mora Vi bjuder på fika! Anmälan

  Anmäl dig via vårt formulär

  ÖSTERSUND

  Träffen anordnas tillsammans med Geofix s...

  Läs mer
 • Försäljning & support av Chaos desktop och Congera programvaror flyttar från Symetri till Adtollo

  Symetri och Adtollo har sedan 2012 haft ett tätt samarbete gällande ritning- och dokumenthanteringssystemen Chaos desktop och Congeria, där Adtollo stått för utveckling av systemen och Symetri stått för försäljning och support. Från och med 1 mars 2020 flyttas hela verksamheten för Chaos desktop och Congeria över till Adtollo, som därmed tar över försäljning och support.

  ”Sedan 2017 ingår Ad...

  Läs mer