• Ny modul för detaljplaner

  Vi är stolta att presentera Topocads nya modul för detaljplaner! Modulen uppfyller kraven på digital leverans till Lantmäteriet och är anpassad efter Boverkets föreskrifter. Vi har satsat på användarvänligheten: arbetsflödet är flexibelt, det finns en stor tolkningsfrihet och möjlighet att skapa sitt eget arbetssätt.

   

  Topocad Detaljplan ger en bra överblick över vilka bestämmelser som lagts på vilka ytor och linjer, och det går att kombinera arbetsflödet med makron för att förenkla och snabba upp arbetsprocessen ytterligare.

  I Topocads Detaljplan finns möjlighet att snabba upp arbetet genom att markera flera ytor och sedan dra ut bestämmelsen från Boverkets katalog till en av dessa för att applicera på samtliga markerade ytor.

  Det finns smarta finesser för bestämmelsebokstäverna. Läggs till exempel flera bestämmelser på samma geometri så grupperas deras bokstäver automatiskt ihop.

  Bestämmelsebokstäverna är symboler och kan flyttas och vridas för att passa utrymmet optimalt.

  Använda bestämmelser visas i en egen ruta och det går att visa dessa på olika sätt, exempelvis per geometri. Det går enkelt att ändra hur bestämmelserna visas genom att ändra i listan. En kryssruta aktiverar objektfokus, en behändig funktion som ger bra överblick; när något i listan markeras visas det också i ritningen.

  Det går att dra ut bestämmelser från de använda bestämmelserna och lägga dessa på andra objekt. På så vis går det snabbt att återanvända hela eller delar av ens redan planerade ytor och applicera på andra.

  En textstil skapas automatiskt för detaljplaner med namnet Planbestämmelser. I Textstilsredigeraren går det att ställa in dess egenskaper som då gäller för all text i detaljplanen.

  Kommandot Ladda upp används för att ladda upp detaljplanen digitalt till Lantmäteriet. Här kan man även inkludera eventuella extra resurser.

  Kommandot Ladda ned låter dig hämta detaljplaner från Lantmäteriet. Sortera på kommun och välj sedan vilken detaljplan som ska hämtas.

   

  Topocad Detaljplan:

  • Fungerar tillsammans med TopoDirekt
  • Hämtar senaste föreskrifterna från Boverket med en knapptryckning
  • Digital leverans av detaljplanerna till Lantmäteriet
  • Utvecklad med användaren i fokus
  • ”Drag & Drop”
  • Flexibelt arbetssätt med möjlighet att hitta sitt eget arbetsflöde
  • Möjlighet till eget tolkningsutrymme
  • Överskådligt vilka bestämmelser som lagts på vilka områden
  • Kombinera med makron för att förenkla och snabba upp
  • Stora möjligheter att anpassa utseendet efter eget tycke som färger, linjetyper mm.

   

 • Fler nyheter

 • Inside story: Träffa Anders Nystrand

  Välkommen innanför dörrarna till vårt kontor och träffa Anders Nystrand, Topocadutvecklare sedan 2006. Här berättar han om en vanlig dag på jobbet, hur företaget förändrats under tid och om det nya kontoret på Hudiksvallsgatan.

  Anders är den som promenerar till jobbet varje dag, i alla väder, i alla årstider. Då vi nyligen flyttat till ett nytt kontor har hans rutt ändrats. Från Kungsholmen går ha...

  Läs mer
 • Träffa oss på Geodesidagarna!

  Adtollo ställer ut på årets Geodesidagar, kom gärna förbi oss och prata med oss samt ta del av lite nyheter i vår monter!

  Scandic Infra City i Upplands-Väsby 5–6 oktober 2022

   

  För er som inte varit med innan så är Geodesidagarna en mässa kombinerad med intressanta föredrag, seminarier och workshops för företag och verksamma inom mätbranschen.

  I år är det två heldagar med mäss...

  Läs mer
 • Ny kurs i Congeria

  Nu drar vi igång höstens kurser igen. I september håller vi vår helt nya kurs för dig som arbetar med webblösningen Congeria.

  Ny kurs!

  Congeria webb Grundkurs 7 september

  Här får du en grundlig genomgång av Congeria på webben. Vi går bland annat igenom hur du laddar upp och ner dokument, versionshantering, aviseringar och sökning. I kursen ingår övningar där du själv får testa att jobb...

  Läs mer
 • Systembytet förenklade övergången till BEAst namnruta för Lokalförvaltningen i Göteborg

  När Lokalförvaltningen i Göteborg skulle uppgradera sitt system lyfte huvudleverantören SWG fram Adtollos Chaos desktop och Congeria för att administrera originalarkivet i en kombinerad lösning med FM ACCESS. Efter att även applicerat BEAst namnruta har Lokalförvaltningen inte bara förenklat registreringsprocessen utan även sparat personalen tid.

  Lokalförvaltningen i Göteborg är en av Sveriges stö...

  Läs mer
 • Trevlig sommar!

  🌸Adtollo önskar alla en riktigt skön sommar!🌸

  Vår växel och support är öppen hela sommaren ifall du behöver få tag på oss.

  Läs mer