• Ny modul för detaljplaner

  Vi är stolta att presentera Topocads nya modul för detaljplaner! Modulen uppfyller kraven på digital leverans till Lantmäteriet och är anpassad efter Boverkets föreskrifter. Vi har satsat på användarvänligheten: arbetsflödet är flexibelt, det finns en stor tolkningsfrihet och möjlighet att skapa sitt eget arbetssätt.

   

  Topocad Detaljplan ger en bra överblick över vilka bestämmelser som lagts på vilka ytor och linjer, och det går att kombinera arbetsflödet med makron för att förenkla och snabba upp arbetsprocessen ytterligare.

  I Topocads Detaljplan finns möjlighet att snabba upp arbetet genom att markera flera ytor och sedan dra ut bestämmelsen från Boverkets katalog till en av dessa för att applicera på samtliga markerade ytor.

  Det finns smarta finesser för bestämmelsebokstäverna. Läggs till exempel flera bestämmelser på samma geometri så grupperas deras bokstäver automatiskt ihop.

  Bestämmelsebokstäverna är symboler och kan flyttas och vridas för att passa utrymmet optimalt.

  Använda bestämmelser visas i en egen ruta och det går att visa dessa på olika sätt, exempelvis per geometri. Det går enkelt att ändra hur bestämmelserna visas genom att ändra i listan. En kryssruta aktiverar objektfokus, en behändig funktion som ger bra överblick; när något i listan markeras visas det också i ritningen.

  Det går att dra ut bestämmelser från de använda bestämmelserna och lägga dessa på andra objekt. På så vis går det snabbt att återanvända hela eller delar av ens redan planerade ytor och applicera på andra.

  En textstil skapas automatiskt för detaljplaner med namnet Planbestämmelser. I Textstilsredigeraren går det att ställa in dess egenskaper som då gäller för all text i detaljplanen.

  Kommandot Ladda upp används för att ladda upp detaljplanen digitalt till Lantmäteriet. Här kan man även inkludera eventuella extra resurser.

  Kommandot Ladda ned låter dig hämta detaljplaner från Lantmäteriet. Sortera på kommun och välj sedan vilken detaljplan som ska hämtas.

   

  Topocad Detaljplan:

  • Fungerar tillsammans med TopoDirekt
  • Hämtar senaste föreskrifterna från Boverket med en knapptryckning
  • Digital leverans av detaljplanerna till Lantmäteriet
  • Utvecklad med användaren i fokus
  • ”Drag & Drop”
  • Flexibelt arbetssätt med möjlighet att hitta sitt eget arbetsflöde
  • Möjlighet till eget tolkningsutrymme
  • Överskådligt vilka bestämmelser som lagts på vilka områden
  • Kombinera med makron för att förenkla och snabba upp
  • Stora möjligheter att anpassa utseendet efter eget tycke som färger, linjetyper mm.

   

 • Fler nyheter

 • Så hjälper Chaos desktop ELU hantera metadata, filhantering och synkronisering

  ELU är inblandade i gedigna byggprojekt som Nya Slussen i Stockholm och Södertälje Sluss och Kanal där dokumenthantering kan bli en verklig utmaning. Det var just behovet av ett smart filhanteringssystem som ledde till samarbetet med Adtollo och Chaos desktop.

  Bilder: ELU/Sweco

  Foto: Ulf Winblad

  ELU (begynnelsebokstäverna i efternamnen hos grundarna Håkan Ehnström, Einar Lund...

  Läs mer
 • Topocad passar perfekt för Lilla Edets kommuns framtidsvisioner

  Mätningsingenjören Motaz Hanna är en sann Topocad-entusiast. Efter många års arbete i GIS-plattformar hittade han en ny favorit när han testade Topocad. Här får du en direkt inblick i hur Motaz använder Topocad för att få ut bra resultat i sina projekt på Lilla Edets kommun.

  Efter drygt 45 minuters bilfärd från Göteborg kommer du till Lilla Edets kommun som breder ut sig både i Bohuslän oc...

  Läs mer
 • Peter Dimberg modellerar framtidens VA-system

  Sälen upplever just nu en hög exploateringstakt där många nya hotell och fritidshus byggs. Det innebär att alla ska ha VA, och då gäller det att ha koll på om tillräcklig kapacitet finns. Vatten & Avfall i Malung Sälen AB (Vamas) är ett kommunalägt bolag i Malung-Sälens kommun som arbetar med just återvinnings- och VA-tjänster. Peter Dimberg är modelleringsingenjör på Vamas* och en av dem som arbetar...

  Läs mer
 • Topocad 22 är här!

  Efterlängtad har den varit, Topocad 22. Så även om det tagit lite längre tid än vanligt är den nu här, rykande färsk som ett nybakt bröd. Topocad 22.0 innehåller mängder av förbättringar och nyheter på ett brett område. Hela nyhetslistan finns som vanligt i Topocad version 22.0 eller på adtollo.se/ladda-ner/versionsnyheter. Nedan kommer ett axplock.

  En av de största nyheterna är Topocads nya licen...

  Läs mer
 • Träffa Adtollo på Mätkart

  Träffa Adtollo på Mätkart 22!

  18-20 maj i Halmstad

  Länk till anmälan och information

  Föredrag

  Torsdag 19 maj kl 12:30-13:30

  Senaste nytt inom mätdatahantering Mer data, snabbare beräkningar och fler möjligheter för dig i din vardag. Jakob Samani från Adtollo berättar om alla spännande nyheter inom området.

  Läs mer