• Nu släpps Topocad 23!

  Den efterlängtade Topocad 23 är här! Med fokus på användarvänlighet innehåller den nya versionen många spännande nyheter och förbättringar över hela programmet.

  ”Topocad 23 är en mycket bra version. Av de nya funktionerna är mina personliga favoriter all ny funktionalitet i teckenförklaringsverktyget och att man nu enkelt kan få en sektionsvy i ritningen” säger Joakim Svantesson, vd på Adtollo.

   

  Ny funktionalitet i teckenförklaringsverktyget

  Förklaringsredigeraren har blivit mer lättanvänd än tidigare. Med det nya teckenförklaringsverktyget går det nu att markera flera rutor samtidigt, vilket gör det enkelt att ändra på exempelvis textstorlek eller marginaler. Begreppet marginal har gjorts om och införts, så att bland annat texthöjd plus marginal ger radhöjden. Funktionen är nu också mer visuell, där man kan klicka i individuella celler och ställa in egenskaperna för texterna.

  Sektionsvy i ritningen

  Till alla spännande nyheter och förbättringar inom Topocads samtliga områden hör också möjligheten att nu kunna se en sektionsvy av ritningen. Funktionen gör det enklare att analysera tvärsnittet av terrängmodeller på exempelvis vägar, ledningsgravar eller tunnlar. Förr kunde det vara svårt att analysera en tvärsektion i ritningen, men med det nya kommandot blir det enkelt.

  ”Med det nya verktyget för sektionsvyer är det enkelt att visa en tvärsektion av en 3D-ritning. Det går även bra att rita i tvärsektionen och då är vyn låst i tvärsektions plan” berättar Anders Nystrand, utvecklare Mät & Kart på Adtollo.

   

  Vad mer är nytt?

  Lägenhetsimport i BAL

  Ytterligare en funktion som blivit smidigare i den nya versionen är lägenhetsimporten i BAL. I stället för att samla in individuella Excel-dokument för varje entré till ett flerfamiljshus kan man nu ha samtliga lägenheter i samma fil vid import. När man anger adressens namn vid lägenheten i importen så hamnar lägenheterna på rätt entré automatiskt.

  Ersätt geometri i synkronisera

  Utöver förbättringar på existerande verktyg i BAL-modulen finns även helt ny funktionalitet. Nu kan man hämta Lantmäteriets uppdaterade geometri och ersätta sin egen direkt från synkronisera-kommandot. Mätkvaliteten följer med automatiskt och det går då att ersätta flera byggnader på en gång. Arbetet blir därmed både tidsbesparande och tryggt.

  Öppna ritningsblad i eget fönster

  Funktionen gör att man kan se teckenförklaringen uppdateras i realtid medan man arbetar med kartan. Detta gör att man omgående kan se bladets slutresultatet i ett eget fönster vid en förändring av kartan.

  Övriga nyheter

  Extrahera linjer från DTM:er är en annan ny funktion som är användbar för många. Med den funktionen kan man bland annat få ut ytterlinjer, mätta linjer och nivåkurvor till linjer i ritningen från en terrängmodell. Den nya versionen ger också snabbare snapp och selektering av terrängmodeller.

  I Topocad 23 finns även möjlighet att se nätutjämningsgrafiken i ett eget fönster och i 3D. I modulen för detaljplan finns nu också nya egenskaper som kvalitetsbeskrivning, beteckning, diarienummer, beslutstyp, genomförandetid och datum för antagande och genomförande.

  Alla nyheter finns att tillgå  HÄR.

 • Fler nyheter

 • Välkommen på BAL-workshop!

  Jobbar du med BAL och vill lära dig mer om alla fantastiska tips som visades under förra fredagsfrallan? Vi förstår det!

  Välkommen på BAL-workshop: 31 mars kl. 09:00-11:00 fullbokad 5 april kl. 09:00-11:00 platser kvar  Workshopen hålls digitalt av Jenny Sundbergh och fokuserar på följande: Vi går igenom ett arbetsflöde i BAL, från mätdata till färdiga byggnader, adresser och lägenheter som synkroni...

  Läs mer
 • Webbvisning: Tjuvkika på Chaos Desktop 11!

  Välkommen på webbvisning den 10 mars kl. 09:00-10:00 då vi visar nyheterna i Chaos Desktop 11.

  Två stora saker är uppdaterade inför releasen av Chaos Desktop 11:

  Licenshanteringen Ökad prestanda (kärnan i Chaos Desktop)

  Vi har också en helt ny smart funktion som du kan använda för att skapa md-, lx- och xr-filer för CAD-filer snabbt och enkelt. Inget CAD-program behöver vara installerat.<...

  Läs mer
 • Träffa oss på Kartdagarna i Helsingborg!

  Adtollo ställer ut på Kartdagarna 2023 i Helsingborg den 18-20 april – träffa oss där!

  Hej alla kartentusiaster!

  Det är med stor glädje och entusiasm som vi på Adtollo vill bjuda in er till Kartdagarna i Helsingborg den 18-20 april. Som en av de ledande aktörerna inom branschen är vi stolta över att få visa upp det senaste och mest innovativa inom Topocad, vårt högpresterande programv...

  Läs mer
 • Webbvisning: Se den nya modulen i Chaos desktop!

  Välkommen på webbvisning av Chaos desktops CAD-kontroll!

  Här visar Tommy Axelsten Stjärngren hur du ökar kvalitén på dina leveranser med den nya modulen CAD-kontroll.

  Fredagen den 3 februari kl 09.00-09.45 Boka in dig här

   

   

  Läs mer
 • ProjectWise-modulen i Chaos desktop

  Med Chaos desktop ProjectWise-modul kan du enkelt ladda upp och ner dokument med metadata.

  De funktioner vi visar i filmen:

  Ansluta till ProjectWise Ladda upp/ner dokument med metadata Ladda ner mappstruktur inklusive dokument Använda global konfiguration

  Läs mer