• Nu är Topocad 20 här!

  Idag släpps Topocad 20, en ny version fullspäckad med spännande nyheter och förbättringar.

  ”Jag är väldigt nöjd med Topocad 20.0. Vi har lagt mycket tid på att förbättra prestandan och förenkla för användaren, med både uppdaterade och nya grymma funktioner värdigt det nya decenniet” berättar Joakim Svantesson, affärsområdeschef Mät & Kart på Adtollo.

  Vad är då nytt?

  Meter- och vinkelangivelse vid markören

  Fokus har legat på användbarhet och stabilitet. Flera av de nya funktionerna handlar om att göra programmet mer intuitivt och flexibelt för användaren. Ett exempel finns i ett av de mest använda kommandona: När en linje ska ritas ut i ritningen finns möjlighet att visa en meter- och vinkelangivelse vid markören. Genom att skriva in en siffra får användaren en fixerad längd eller önskad vinkel vid utritningen.

  Avrinningsområden på terrängmodell

  En annan nyhet är funktionen Avrinningsområden som gör att användaren grafiskt kan se och undersöka hur vattnet rinner över en terrängmodell samt peka ut ett uppsamlingsområde och analysera uppströms från den punkten.

  Massbalansering för schakt och fyll

  För den som arbetar med projektering finns nu ett balanseringsverktyg som hjälper användaren att se plus- och minusytor, och samtidigt kunna modifiera punkterna i profilen och därmed hitta en bättre balans för schakt och fyll.

  Fler nyheter i versionen

  ”Vi har många nya kommandon i Topocad 20 som gör programmet mer lätthanterligt. För att kort nämna några nyheter kan användaren nu med hjälp av funktionen Objektplanfokus smidigare orientera sig och designa i 3d. Vi har omarbetat multivolymberäkningen med utökad funktionalitet som förhandsgranskning och gjort den tillgänglig för våra Volym modell-användare. I punktmolnsdokumentet har vi nu många fler verktyg för selektering i 3d för utökad kontroll. Till Explodera-kommandot har vi lagt till möjligheten att explodera ner till punktnivå” berättar Jakob Samani, mätspecialist på Adtollo.

  Introduktionskurser varje månad

  Från och med i år har Adtollo planerat in introduktionskurser i Topocad på webben varje månad, för att nya användare ska ha en chans att snabbt sätta sig in i programmet.

  ”I och med version 20 kör vi igång med intro-kurser online för nya Topocadanvändare. Det går i linje med vår ambition att förenkla för användaren från dag ett” berättar Joakim Svantesson.

  Vill du veta mer?

  Ladda ner Topocad 20

  Läs mer om nyheterna i Topocad 20

  Läs mer om introduktionskursen i Topocad

 • Fler nyheter

 • Aprilkurserna blir webbkurser och prissänks

  För att förenkla för alla som nu arbetar hemifrån flyttar vi våra aprilkurser från Stockholmskontoret till webben och sänker priset.

  Introduktionskurs Topocad, webb. 14 april 09.00-12.00. Pris 950:- Topocad CAD, webb. 15 april 09.00-16.00. Pris 2 500:- (Ord pris 5 000:-) Topocad Admin, webb. 16 april 09.00-16.00. Pris 2 500:- (Ord pris 5 000:-) Topocad Volymberäkning sektion, webb. 21 april 09.00-16...

  Läs mer
 • Kartdagarna inställda – se våra föreläsningar över webben istället

  Som många av er redan känner till är Kartdagarna inställda.

  Då många visat ett stort intresse för våra workshops och föreläsningar genom föranmälningar, vill vi kunna erbjuda dessa över webben. Först ut är:

  Föreläsning 1: Tjänstebaserad uppdatering av geodata – fokus Topocad BAL version 20

  Onsdag 25 mars kl 11.00-11.30 (ca 25 min webinar ink. frågor)

  Ni får svar på alla frågor ...

  Läs mer
 • Behöver du jobba hemifrån? Adtollo erbjuder hemmalicens!

  I dessa tider när många arbetar hemifrån, vill vi hjälpa till att göra det enklare för våra användare! Vi erbjuder nu alla våra användare att utöka sina licenser för att kunna installera på en hemdator.

  Få en personlig licens att installera på din hemdator Licensen gäller 3 månader

  Skicka oss ett mejl så ordnar vi det!

   

  Läs mer
 • Adtollo på roadshow till Mora och Östersund!

  Emma, Rebecka och Nicklas åker till Mora och Östersund för att visa Tips & Trix samt versionsnyheter i Topocad under andra veckan i mars.

  Alla som är intresserade är varmt välkomna! 🙂

  MORA När: 13.00-16.00 den 12/3-2020 Var: Aulan på Mora Folkhögskola, Yvradsvägen 29, Mora Vi bjuder på fika! Anmälan

  Anmäl dig via vårt formulär

  ÖSTERSUND

  Träffen anordnas tillsammans med Geofix s...

  Läs mer
 • Försäljning & support av Chaos desktop och Congera programvaror flyttar från Symetri till Adtollo

  Symetri och Adtollo har sedan 2012 haft ett tätt samarbete gällande ritning- och dokumenthanteringssystemen Chaos desktop och Congeria, där Adtollo stått för utveckling av systemen och Symetri stått för försäljning och support. Från och med 1 mars 2020 flyttas hela verksamheten för Chaos desktop och Congeria över till Adtollo, som därmed tar över försäljning och support.

  ”Sedan 2017 ingår Ad...

  Läs mer