• Nu är Topocad 20 här!

  Idag släpps Topocad 20, en ny version fullspäckad med spännande nyheter och förbättringar.

  ”Jag är väldigt nöjd med Topocad 20.0. Vi har lagt mycket tid på att förbättra prestandan och förenkla för användaren, med både uppdaterade och nya grymma funktioner värdigt det nya decenniet” berättar Joakim Svantesson, affärsområdeschef Mät & Kart på Adtollo.

  Vad är då nytt?

  Meter- och vinkelangivelse vid markören

  Fokus har legat på användbarhet och stabilitet. Flera av de nya funktionerna handlar om att göra programmet mer intuitivt och flexibelt för användaren. Ett exempel finns i ett av de mest använda kommandona: När en linje ska ritas ut i ritningen finns möjlighet att visa en meter- och vinkelangivelse vid markören. Genom att skriva in en siffra får användaren en fixerad längd eller önskad vinkel vid utritningen.

  Avrinningsområden på terrängmodell

  En annan nyhet är funktionen Avrinningsområden som gör att användaren grafiskt kan se och undersöka hur vattnet rinner över en terrängmodell samt peka ut ett uppsamlingsområde och analysera uppströms från den punkten.

  Massbalansering för schakt och fyll

  För den som arbetar med projektering finns nu ett balanseringsverktyg som hjälper användaren att se plus- och minusytor, och samtidigt kunna modifiera punkterna i profilen och därmed hitta en bättre balans för schakt och fyll.

  Fler nyheter i versionen

  ”Vi har många nya kommandon i Topocad 20 som gör programmet mer lätthanterligt. För att kort nämna några nyheter kan användaren nu med hjälp av funktionen Objektplanfokus smidigare orientera sig och designa i 3d. Vi har omarbetat multivolymberäkningen med utökad funktionalitet som förhandsgranskning och gjort den tillgänglig för våra Volym modell-användare. I punktmolnsdokumentet har vi nu många fler verktyg för selektering i 3d för utökad kontroll. Till Explodera-kommandot har vi lagt till möjligheten att explodera ner till punktnivå” berättar Jakob Samani, mätspecialist på Adtollo.

  Introduktionskurser varje månad

  Från och med i år har Adtollo planerat in introduktionskurser i Topocad på webben varje månad, för att nya användare ska ha en chans att snabbt sätta sig in i programmet.

  ”I och med version 20 kör vi igång med intro-kurser online för nya Topocadanvändare. Det går i linje med vår ambition att förenkla för användaren från dag ett” berättar Joakim Svantesson.

  Vill du veta mer?

  Ladda ner Topocad 20

  Läs mer om nyheterna i Topocad 20

  Läs mer om introduktionskursen i Topocad

 • Fler nyheter

 • Vi söker nu en administratör

  Bli en del av gemenskapen på Adtollo!

  Just nu letar vi efter strukturerade personer  som trivs i en varierande roll som spindeln i nätet.

  Är du duktig på att lära dig nya saker och gillar omväxlande arbetsuppgifter?

  Då väntar ett spännande och utvecklande jobb med underbara kollegor på Adtollo. Du kommer vara en viktig kugge i företaget för att få det administrativa att flyta.

  Du kan fö...

  Läs mer
 • Vi söker nu en supportmedarbetare

  Bli en del av gemenskapen på Adtollo!

  Just nu letar vi efter nyfikna och hjälpsamma personer med tekniskt intresse för att stärka upp supporten.

  Är du en nyfiken person, som gillar att lösa problem och hjälpa andra?

  Då väntar ett spännande och utvecklande jobb med underbara kollegor på Adtollo. Som del i supportteamet stöttar du oss i vårt mål att skapa och förmedla en modern produkt i abso...

  Läs mer
 • Höstens kurser i Chaos desktop är här!

  Kurserna Chaos desktop Grundkurs och Chaos desktop Admin finns nu tillgängliga för hela hösten.

  De första kurserna är planerade i september:

  2 september 13.00-15.00. Grundutbildning Chaos desktop, webb. Pris 1 600:- 16 september 13.00-15.00. Administratörsutbildning Chaos desktop, webb. Pris 1 600:- Webbkurs Chaos desktop Grundutbildning

  Här får du lära dig att använda de tidsbesparande f...

  Läs mer
 • Reportage: Mycket nytt i Topocads nätutjämning!

  Läs reportaget om våra nya funktioner i Topocads Nätutjämning:

  Thomas Dubois är lantmätare och undervisar till vardags på Kartoteks mätnings- och kartutbildning. Han har bidragit med framför allt beräknings-delen av Topocads nätutjämning och berättar här om nyheterna och det han kallar ”HMK 2020 plus”.

  Nätutjämningen i Topocad har inte förändrats så mycket under det senaste decenniet, men ...

  Läs mer
 • Kundreportage: Livet som mättekniker i bergsprängningsbranschen

  ”Topocad ger dig den där yttersta precisionen” Herman Davidsson, mättekniker på Bohus bergsprängning

  Läs vårt kundreportage!

  Text: Sandra Mickelsson Bilder: Bohus bergsprängning

  Spränga berg är ingen enkel uppgift, i synnerhet inte när man ska spränga i innerstan intill vägar och lägenheter med specifikt uppsatta krav. Då krävs inte bara kunskap – utan även känsla och erfarenhet då n...

  Läs mer