• Nu är Topocad 20 här!

  Idag släpps Topocad 20, en ny version fullspäckad med spännande nyheter och förbättringar.

  ”Jag är väldigt nöjd med Topocad 20.0. Vi har lagt mycket tid på att förbättra prestandan och förenkla för användaren, med både uppdaterade och nya grymma funktioner värdigt det nya decenniet” berättar Joakim Svantesson, affärsområdeschef Mät & Kart på Adtollo.

  Vad är då nytt?

  Meter- och vinkelangivelse vid markören

  Fokus har legat på användbarhet och stabilitet. Flera av de nya funktionerna handlar om att göra programmet mer intuitivt och flexibelt för användaren. Ett exempel finns i ett av de mest använda kommandona: När en linje ska ritas ut i ritningen finns möjlighet att visa en meter- och vinkelangivelse vid markören. Genom att skriva in en siffra får användaren en fixerad längd eller önskad vinkel vid utritningen.

  Avrinningsområden på terrängmodell

  En annan nyhet är funktionen Avrinningsområden som gör att användaren grafiskt kan se och undersöka hur vattnet rinner över en terrängmodell samt peka ut ett uppsamlingsområde och analysera uppströms från den punkten.

  Massbalansering för schakt och fyll

  För den som arbetar med projektering finns nu ett balanseringsverktyg som hjälper användaren att se plus- och minusytor, och samtidigt kunna modifiera punkterna i profilen och därmed hitta en bättre balans för schakt och fyll.

  Fler nyheter i versionen

  ”Vi har många nya kommandon i Topocad 20 som gör programmet mer lätthanterligt. För att kort nämna några nyheter kan användaren nu med hjälp av funktionen Objektplanfokus smidigare orientera sig och designa i 3d. Vi har omarbetat multivolymberäkningen med utökad funktionalitet som förhandsgranskning och gjort den tillgänglig för våra Volym modell-användare. I punktmolnsdokumentet har vi nu många fler verktyg för selektering i 3d för utökad kontroll. Till Explodera-kommandot har vi lagt till möjligheten att explodera ner till punktnivå” berättar Jakob Samani, mätspecialist på Adtollo.

  Introduktionskurser varje månad

  Från och med i år har Adtollo planerat in introduktionskurser i Topocad på webben varje månad, för att nya användare ska ha en chans att snabbt sätta sig in i programmet.

  ”I och med version 20 kör vi igång med intro-kurser online för nya Topocadanvändare. Det går i linje med vår ambition att förenkla för användaren från dag ett” berättar Joakim Svantesson.

  Vill du veta mer?

  Ladda ner Topocad 20

  Läs mer om nyheterna i Topocad 20

  Läs mer om introduktionskursen i Topocad

 • Fler nyheter

 • ProjectWise-modulen i Chaos desktop

  Med Chaos desktop ProjectWise-modul kan du enkelt ladda upp och ner dokument med metadata.

  De funktioner vi visar i filmen:

  Ansluta till ProjectWise Ladda upp/ner dokument med metadata Ladda ner mappstruktur inklusive dokument Använda global konfiguration

  Läs mer
 • Ny vd på Adtollo AB

  Styrelsen i Adtollo AB har utsett Joakim Svantesson till ny vd. Joakim ersätter Stefan Andersson.

  –  Det är med största glädje jag kan presentera Joakim Svantesson som ny vd, säger styrelseordförande Andreas Wikholm. Joakim är en stark och engagerad ledare som redan visat sina kvaliteter under sin tid på Adtollo. Han är lyhörd och förstår drivkraften i kundernas arbete och utmanar gamla sanningar ...

  Läs mer
 • Hur gör man en nätutjämning enligt SIS-TS_21143_2016?

  Vi har fått en fråga om hur man gör en nätutjämning enligt SIS-TS_21143_2016.

  Det här tyckte Jakob, mätspecialist på Adtollo, förtjänade en egen video (scrolla längst ned) som han hoppas kan hjälpa dig som jobbar med Nätutjämning att förstå hur du kan anpassa dina gränsvärden mer generellt.

  Den viktigaste tabellen att titta på i SIS-TS 21143_2016 är enligt honom A.9:

  Här kan du se s...

  Läs mer
 • Varmt välkommen till Topocad Live!

  Varmt välkommen till två fantastiska dagar på Rönneberga!

  Äntligen kan vi träffas igen! 

  Vårt efterlängtade Topocad Live är tillbaka. Nu bjuder vi in kommuner, entreprenadföretag och utställare till två fullspäckade och inspirerande användardagar på Hotell Rönneberga, Lidingö, Stockholm.

  Här träffas vi för att byta erfarenheter, lyssna på föredrag om aktuella ämnen – och för att ha trevlig....

  Läs mer
 • Äntligen – nu kan du göra allt i BAL!

  Byggnad, Adress, Lägenheter, Brister – och nu även Ärende. Topocad är först ut i Sverige med att erbjuda en helhetslösning för att ajourhålla kommunens data mot Lantmäteriet.

  ”Det är otroligt smidigt att kunna hantera allt kring BAL i ett och samma program”, Karl-Erik Vikdahl, Lidingö kommun.

  Vill ni också komma igång med Ärende?

  Kontakta Jenny Sundbergh idag för att komma igång ell...

  Läs mer