• Nu är Topocad 20 här!

  Idag släpps Topocad 20, en ny version fullspäckad med spännande nyheter och förbättringar.

  ”Jag är väldigt nöjd med Topocad 20.0. Vi har lagt mycket tid på att förbättra prestandan och förenkla för användaren, med både uppdaterade och nya grymma funktioner värdigt det nya decenniet” berättar Joakim Svantesson, affärsområdeschef Mät & Kart på Adtollo.

  Vad är då nytt?

  Meter- och vinkelangivelse vid markören

  Fokus har legat på användbarhet och stabilitet. Flera av de nya funktionerna handlar om att göra programmet mer intuitivt och flexibelt för användaren. Ett exempel finns i ett av de mest använda kommandona: När en linje ska ritas ut i ritningen finns möjlighet att visa en meter- och vinkelangivelse vid markören. Genom att skriva in en siffra får användaren en fixerad längd eller önskad vinkel vid utritningen.

  Avrinningsområden på terrängmodell

  En annan nyhet är funktionen Avrinningsområden som gör att användaren grafiskt kan se och undersöka hur vattnet rinner över en terrängmodell samt peka ut ett uppsamlingsområde och analysera uppströms från den punkten.

  Massbalansering för schakt och fyll

  För den som arbetar med projektering finns nu ett balanseringsverktyg som hjälper användaren att se plus- och minusytor, och samtidigt kunna modifiera punkterna i profilen och därmed hitta en bättre balans för schakt och fyll.

  Fler nyheter i versionen

  ”Vi har många nya kommandon i Topocad 20 som gör programmet mer lätthanterligt. För att kort nämna några nyheter kan användaren nu med hjälp av funktionen Objektplanfokus smidigare orientera sig och designa i 3d. Vi har omarbetat multivolymberäkningen med utökad funktionalitet som förhandsgranskning och gjort den tillgänglig för våra Volym modell-användare. I punktmolnsdokumentet har vi nu många fler verktyg för selektering i 3d för utökad kontroll. Till Explodera-kommandot har vi lagt till möjligheten att explodera ner till punktnivå” berättar Jakob Samani, mätspecialist på Adtollo.

  Introduktionskurser varje månad

  Från och med i år har Adtollo planerat in introduktionskurser i Topocad på webben varje månad, för att nya användare ska ha en chans att snabbt sätta sig in i programmet.

  ”I och med version 20 kör vi igång med intro-kurser online för nya Topocadanvändare. Det går i linje med vår ambition att förenkla för användaren från dag ett” berättar Joakim Svantesson.

  Vill du veta mer?

  Ladda ner Topocad 20

  Läs mer om nyheterna i Topocad 20

  Läs mer om introduktionskursen i Topocad

 • Fler nyheter

 • Webbvisning av Chaos desktop 9.0 och Congeria

  Missa inte vår webbvisning! Varmt välkommen till vår webbvisning av nyheterna i Chaos desktop 9.0 samt Congeria. Här får du lära dig: Hur du använder Chaos desktop och Congeria i projekt Hur du överför ritningar och dokument till FM Access utan förlust av metadata Datum för webbvisning: 17 juni kl 09-10 14 augusti kl 09-10 1 september kl  09-10

   

  Webbvisningen är gratis men vi b...

  Läs mer
 • Chaos desktop 9.0 är här

  Nu kommer Chaos desktop 9.0 – en ny version med fokus på användarvänlighet och effektivitet Nu släpper vi version 9 av Chaos desktop, Adtollos system för effektiv och kraftfull dokument- och ritningshantering.   I version 9 finns flera nyheter som gör systemet mer användarvänligt och ger ett bättre arbetsflöde. Bland annat finns den nya fliken Moln på huvudmenyn för enklare tillgång till molntjän...

  Läs mer
 • Så utförde Storumans Kommun projekteringen av ett triangelspår – på egen hand!

  2018 fick Storumans kommun i Lappland beviljat att bygga ett 900 meter långt triangelspår mellan inlandsbanan, tvärbanan och Storumanterminalen. Den nya satsningen kommer att spara både tid och pengar ¬– och dessutom minska koldioxidutsläppen avsevärt. Trots komplexiteten i projektet valde Storumans kommun att med sin samlade kompetens i huset ta sig an projekteringen själva.

  Vi pratade me...

  Läs mer
 • Samarbete mellan Adtollo och SWG erbjuder kraftfull lösning för hantering av data från projekt till förvaltning

  Tillsammans erbjuder nu Adtollo och SWG (Service Works Global Nordic, tidigare Symetri FM) marknaden en kraftfull lösning för hantering av originalfiler såsom DWG, Revit, ArchiCAD med hjälp av produkterna Congeria och Chaos desktop.

  Nu kan vi gemensamt med SWG erbjuda marknaden en produktportfölj som på riktigt tar med sig data från projekt till förvaltning, säger Tommy Axelsten Stjärngren, kundan...

  Läs mer
 • Satellitbilder som kartläggningsverktyg även när djungeln är tät och det ofta är molnigt

  Läs vårt reportage om mätning i Indonesien!

  Text: Peo Lind, Bilder: Thomas Dubois

  En av de externa föreläsarna på Topocad Live 2020 i januari var lantmätaren Thomas Dubois från utbildningsföretaget Kartotek AB. Han tog med åhörarna på en resa långt bort till ett spännande projekt i en mycket annorlunda miljö. Under rubriken ”Hur bär man sig åt för att kartlägga svårtillgängliga områden som ...

  Läs mer