• Inside story: Träffa Anders Nystrand

  Välkommen innanför dörrarna till vårt kontor och träffa Anders Nystrand, Topocadutvecklare sedan 2006. Här berättar han om en vanlig dag på jobbet, hur företaget förändrats under tid och om det nya kontoret på Hudiksvallsgatan.

  Anders är den som promenerar till jobbet varje dag, i alla väder, i alla årstider. Då vi nyligen flyttat till ett nytt kontor har hans rutt ändrats. Från Kungsholmen går han nu över St Eriksbron, uppför St Eriksgatan och fram till kontoret på Hudiksvallsgatan. En uppiggande promenad på cirka 20 minuter.

  Berätta, hur ser en vanlig dag ut på jobbet?

  – Den större delen av dagen ägnar jag åt att utveckla nya funktioner till Topocad. Ibland diskuterar jag med mina kollegor hur funktionerna ska utformas.

  Anders berättar att det är viktigt att få med så många perspektiv som möjligt så att programmet designas på ett sätt som blir smidigt för användarna. Annars finns risken att man som programmerare stirrar sig blind på att beräkningarna ska bli korrekta och glömmer bort användarvänligheten. Emellanåt får han även rycka in och hjälpa supporten när de stöter på kniviga fall.

  Vad var det som lockade att söka dig till Adtollo?

  På den tiden hette företaget Chaos systems, och det var ett namn som väckte Anders nyfikenhet.

  – Jag tror på en balans mellan kreativt kaos och ordning. Alldeles för många organisationer förlitar sig på regler och processer i tron att det med automatik ska leda till framgång.

  När han också såg att företaget utvecklade ett CAD-system blev han än mer intresserad. Dels för att han jobbat med utveckling av liknande system tidigare, dels för att han gillar beräkningsintensiva program.

  Hur skulle du beskriva atmosfären på Adtollo?

  Anders beskriver atmosfären som öppen och prestigelös.

  – Vi är ett mindre företag och alla pratar med alla. Beslut kan därför ofta fattas direkt utan byråkratiska omvägar. Det är lätt att trivas här och det är nog därför jag blivit kvar så många år.

  Vad är det bästa med jobbet?

  – Att man dagligen får arbeta med stimulerande uppgifter. Okej, nästan alla dagar, säger Anders med ett leende.

  Vad tycker du om det nya kontoret?

  Anders gillar läget i Vasastan med många bra restauranger i närheten. Han poängterar också att det är trevligt att sitta tillsammans med koncernkollegorna på Addnode Group.

  Vad jobbar du med just nu?

  Nu jobbar Anders med att lägga till en inställning för utskriftskvalitet som gör det enkelt att skriva ut med hög kvalitet till skrivare, och med lägre kvalitet till pdf om man vill minska filstorleken.

  – Dessutom finslipar jag lite på några av våra nya snabbmallar i sektionsmallsdokumentet. Funktionerna kommer med i Topocad 22.

  Har du några tips till den som vill jobba med programmering inom vår bransch?

  – Kan man programmera så är det egentligen bara att söka de jobb som annonseras ut. Har man erfarenheter från branschen så är det naturligtvis ett stort plus.

  Vad lägger du helst din tid på när du inte jobbar?

  När Anders är ledig gillar han att konsumera olika former av kultur. Han är bland annat med i en bokcirkel.

  – Mest av allt gillar jag att se musik live, vilket jag hoppas kunna göra mer av framöver om nu bara pandemin håller sig borta.

 • Fler nyheter

 • Träffa oss på Geodesidagarna!

  Adtollo ställer ut på årets Geodesidagar, kom gärna förbi oss och prata med oss samt ta del av lite nyheter i vår monter!

  Scandic Infra City i Upplands-Väsby 5–6 oktober 2022

   

  För er som inte varit med innan så är Geodesidagarna en mässa kombinerad med intressanta föredrag, seminarier och workshops för företag och verksamma inom mätbranschen.

  I år är det två heldagar med mäss...

  Läs mer
 • Ny kurs i Congeria

  Nu drar vi igång höstens kurser igen. I september håller vi vår helt nya kurs för dig som arbetar med webblösningen Congeria.

  Ny kurs!

  Congeria webb Grundkurs 7 september

  Här får du en grundlig genomgång av Congeria på webben. Vi går bland annat igenom hur du laddar upp och ner dokument, versionshantering, aviseringar och sökning. I kursen ingår övningar där du själv får testa att jobb...

  Läs mer
 • Systembytet förenklade övergången till BEAst namnruta för Lokalförvaltningen i Göteborg

  När Lokalförvaltningen i Göteborg skulle uppgradera sitt system lyfte huvudleverantören SWG fram Adtollos Chaos desktop och Congeria för att administrera originalarkivet i en kombinerad lösning med FM ACCESS. Efter att även applicerat BEAst namnruta har Lokalförvaltningen inte bara förenklat registreringsprocessen utan även sparat personalen tid.

  Lokalförvaltningen i Göteborg är en av Sveriges stö...

  Läs mer
 • Trevlig sommar!

  🌸Adtollo önskar alla en riktigt skön sommar!🌸

  Vår växel och support är öppen hela sommaren ifall du behöver få tag på oss.

  Läs mer
 • Nya Chaos desktop 10.3 är här

  Nu släpper vi Chaos desktop 10.3 med bland annat ny modul för CAD-kontroll samt uppdaterad ProjectsWise-modul En ny version av Chaos desktop är här med flera spännande nyheter! Boka in dig på webbvisning.  Se när vi demonstrerar nyheterna här.  Nyheterna: 1. Ny modul CAD-kontroll Kontrollerar innehåll i CAD-filer, dwg och dgn. Till exempel kan du kontrollera xreffar, AutoCAD-version, lager, meta...

  Läs mer