• Inside story: Träffa Anders Nystrand

  Välkommen innanför dörrarna till vårt kontor och träffa Anders Nystrand, Topocadutvecklare sedan 2006. Här berättar han om en vanlig dag på jobbet, hur företaget förändrats under tid och om det nya kontoret på Hudiksvallsgatan.

  Anders är den som promenerar till jobbet varje dag, i alla väder, i alla årstider. Då vi nyligen flyttat till ett nytt kontor har hans rutt ändrats. Från Kungsholmen går han nu över St Eriksbron, uppför St Eriksgatan och fram till kontoret på Hudiksvallsgatan. En uppiggande promenad på cirka 20 minuter.

  Berätta, hur ser en vanlig dag ut på jobbet?

  – Den större delen av dagen ägnar jag åt att utveckla nya funktioner till Topocad. Ibland diskuterar jag med mina kollegor hur funktionerna ska utformas.

  Anders berättar att det är viktigt att få med så många perspektiv som möjligt så att programmet designas på ett sätt som blir smidigt för användarna. Annars finns risken att man som programmerare stirrar sig blind på att beräkningarna ska bli korrekta och glömmer bort användarvänligheten. Emellanåt får han även rycka in och hjälpa supporten när de stöter på kniviga fall.

  Vad var det som lockade att söka dig till Adtollo?

  På den tiden hette företaget Chaos systems, och det var ett namn som väckte Anders nyfikenhet.

  – Jag tror på en balans mellan kreativt kaos och ordning. Alldeles för många organisationer förlitar sig på regler och processer i tron att det med automatik ska leda till framgång.

  När han också såg att företaget utvecklade ett CAD-system blev han än mer intresserad. Dels för att han jobbat med utveckling av liknande system tidigare, dels för att han gillar beräkningsintensiva program.

  Hur skulle du beskriva atmosfären på Adtollo?

  Anders beskriver atmosfären som öppen och prestigelös.

  – Vi är ett mindre företag och alla pratar med alla. Beslut kan därför ofta fattas direkt utan byråkratiska omvägar. Det är lätt att trivas här och det är nog därför jag blivit kvar så många år.

  Vad är det bästa med jobbet?

  – Att man dagligen får arbeta med stimulerande uppgifter. Okej, nästan alla dagar, säger Anders med ett leende.

  Vad tycker du om det nya kontoret?

  Anders gillar läget i Vasastan med många bra restauranger i närheten. Han poängterar också att det är trevligt att sitta tillsammans med koncernkollegorna på Addnode Group.

  Vad jobbar du med just nu?

  Nu jobbar Anders med att lägga till en inställning för utskriftskvalitet som gör det enkelt att skriva ut med hög kvalitet till skrivare, och med lägre kvalitet till pdf om man vill minska filstorleken.

  – Dessutom finslipar jag lite på några av våra nya snabbmallar i sektionsmallsdokumentet. Funktionerna kommer med i Topocad 22.

  Har du några tips till den som vill jobba med programmering inom vår bransch?

  – Kan man programmera så är det egentligen bara att söka de jobb som annonseras ut. Har man erfarenheter från branschen så är det naturligtvis ett stort plus.

  Vad lägger du helst din tid på när du inte jobbar?

  När Anders är ledig gillar han att konsumera olika former av kultur. Han är bland annat med i en bokcirkel.

  – Mest av allt gillar jag att se musik live, vilket jag hoppas kunna göra mer av framöver om nu bara pandemin håller sig borta.

 • Fler nyheter

 • ProjectWise-modulen i Chaos desktop

  Med Chaos desktop ProjectWise-modul kan du enkelt ladda upp och ner dokument med metadata.

  De funktioner vi visar i filmen:

  Ansluta till ProjectWise Ladda upp/ner dokument med metadata Ladda ner mappstruktur inklusive dokument Använda global konfiguration

  Läs mer
 • Ny vd på Adtollo AB

  Styrelsen i Adtollo AB har utsett Joakim Svantesson till ny vd. Joakim ersätter Stefan Andersson.

  –  Det är med största glädje jag kan presentera Joakim Svantesson som ny vd, säger styrelseordförande Andreas Wikholm. Joakim är en stark och engagerad ledare som redan visat sina kvaliteter under sin tid på Adtollo. Han är lyhörd och förstår drivkraften i kundernas arbete och utmanar gamla sanningar ...

  Läs mer
 • Hur gör man en nätutjämning enligt SIS-TS_21143_2016?

  Vi har fått en fråga om hur man gör en nätutjämning enligt SIS-TS_21143_2016.

  Det här tyckte Jakob, mätspecialist på Adtollo, förtjänade en egen video (scrolla längst ned) som han hoppas kan hjälpa dig som jobbar med Nätutjämning att förstå hur du kan anpassa dina gränsvärden mer generellt.

  Den viktigaste tabellen att titta på i SIS-TS 21143_2016 är enligt honom A.9:

  Här kan du se s...

  Läs mer
 • Varmt välkommen till Topocad Live!

  Varmt välkommen till två fantastiska dagar på Rönneberga!

  Äntligen kan vi träffas igen! 

  Vårt efterlängtade Topocad Live är tillbaka. Nu bjuder vi in kommuner, entreprenadföretag och utställare till två fullspäckade och inspirerande användardagar på Hotell Rönneberga, Lidingö, Stockholm.

  Här träffas vi för att byta erfarenheter, lyssna på föredrag om aktuella ämnen – och för att ha trevlig....

  Läs mer
 • Äntligen – nu kan du göra allt i BAL!

  Byggnad, Adress, Lägenheter, Brister – och nu även Ärende. Topocad är först ut i Sverige med att erbjuda en helhetslösning för att ajourhålla kommunens data mot Lantmäteriet.

  ”Det är otroligt smidigt att kunna hantera allt kring BAL i ett och samma program”, Karl-Erik Vikdahl, Lidingö kommun.

  Vill ni också komma igång med Ärende?

  Kontakta Jenny Sundbergh idag för att komma igång ell...

  Läs mer