• Hur gör man en nätutjämning enligt SIS-TS_21143_2016?

  Vi har fått en fråga om hur man gör en nätutjämning enligt SIS-TS_21143_2016.

  Det här tyckte Jakob, mätspecialist på Adtollo, förtjänade en egen video (scrolla längst ned) som han hoppas kan hjälpa dig som jobbar med Nätutjämning att förstå hur du kan anpassa dina gränsvärden mer generellt.

  Den viktigaste tabellen att titta på i SIS-TS 21143_2016 är enligt honom A.9:

  Här kan du se spridningskrav, antal helsatser och centreringsfel vilket är det som du måste ha koll på i fält och i planeringen. Dessa värden för du även in i programmet för att ge kontroller i olika rapporter på vägen genom sin stomnätsberäkning.

   

  Tabell A.9 refererar Tabell A.1:

  Här är instrumentets tekniska precision är angivet. Detta hjälper dig välja vilket typ av instrument du borde använda dig av. Det går att ställa in som ett instrument i Topocad vilket tillsammans med centreringsfel är grunden för beräkning av standardiserade förbättringar (tidigare sigma) i nätutjämningen om man anger det förväntade värdet på standardiserade förbättringar.

   

  I videon går Jakob igenom hur du praktiskt gör i ordning en gränsvärdeslista så att Topocad ger dig möjlighet att säkerställa att du når upp till kravet enligt dokumentet.

  Felgränser för höjdutjämningen finns inbyggt som referens i Topocad (Anslutningsnät och Bruksnät), därför har inte Jakob täckt just den i videon.

   

   

 • Fler nyheter

 • Varmt välkommen till Topocad Live!

  Varmt välkommen till två fantastiska dagar på Rönneberga!

  Äntligen kan vi träffas igen! 

  Vårt efterlängtade Topocad Live är tillbaka. Nu bjuder vi in kommuner, entreprenadföretag och utställare till två fullspäckade och inspirerande användardagar på Hotell Rönneberga, Lidingö, Stockholm.

  Här träffas vi för att byta erfarenheter, lyssna på föredrag om aktuella ämnen – och för att ha trevlig....

  Läs mer
 • Äntligen – nu kan du göra allt i BAL!

  Byggnad, Adress, Lägenheter, Brister – och nu även Ärende. Topocad är först ut i Sverige med att erbjuda en helhetslösning för att ajourhålla kommunens data mot Lantmäteriet.

  ”Det är otroligt smidigt att kunna hantera allt kring BAL i ett och samma program”, Karl-Erik Vikdahl, Lidingö kommun.

  Vill ni också komma igång med Ärende?

  Kontakta Jenny Sundbergh idag för att komma igång ell...

  Läs mer
 • Webbvisning: Chaos desktop & Projectwise

  Webbvisningen har varit.

  Missade du webbvisningen? Kontakta oss så skickar vi länken till inspelningen!

   

  Välkommen på webbvisning där du får en bra inblick i hur Chaos desktop och Projectwise arbetar tillsammans.

  14 oktober kl 10.00-11.00

  Chaos desktop fungerar som spindeln i nätet med möjlighet att utväxla data mellan olika system: Chaos, Congeria, Sharepoint, Projectwise,...

  Läs mer
 • Inside story: Träffa Anders Nystrand

  Välkommen innanför dörrarna till vårt kontor och träffa Anders Nystrand, Topocadutvecklare sedan 2006. Här berättar han om en vanlig dag på jobbet, hur företaget förändrats under tid och om det nya kontoret på Hudiksvallsgatan.

  Anders är den som promenerar till jobbet varje dag, i alla väder, i alla årstider. Då vi nyligen flyttat till ett nytt kontor har hans rutt ändrats. Från Kungsholmen går ha...

  Läs mer
 • Träffa oss på Geodesidagarna!

  Adtollo ställer ut på årets Geodesidagar, kom gärna förbi oss och prata med oss samt ta del av lite nyheter i vår monter!

  Scandic Infra City i Upplands-Väsby 5–6 oktober 2022 Adtollo håller föredrag: Snabba upp ditt arbetsflöde från import till rapport

  Torsdag 6 okt kl 11.25

  Vi tittar på hur dina vanliga arbetsflöden kan snabbas upp med nyheterna i Topocad.

  Arbetsflödet för import oc...

  Läs mer