• Försäljning & support av Chaos desktop och Congera programvaror flyttar från Symetri till Adtollo

  Symetri och Adtollo har sedan 2012 haft ett tätt samarbete gällande ritning- och dokumenthanteringssystemen Chaos desktop och Congeria, där Adtollo stått för utveckling av systemen och Symetri stått för försäljning och support. Från och med 1 mars 2020 flyttas hela verksamheten för Chaos desktop och Congeria över till Adtollo, som därmed tar över försäljning och support.

  ”Sedan 2017 ingår Adtollo i samma koncern som Symetri, Addnode Group, och det är därför naturligt att vi nu renodlar våra verksamheter. Våra kunder kommer att fortsatt få samma fina stöd och support då alla avtal flyttas över och löper på som vanligt. Även vår produktansvarig följer med till Adtollo vilket ytterligare säkrar en bra hand-over” säger Per Carlsson Director AEC Business Unit,  Symetri.

  ”Utveckling av våra produkter sker alltid i nära kontakt med våra kunder, och att samla sälj, support och utveckling under samma tak ser vi som en fördel. Vi passar på att tacka för ett gott samarbete med Symetri” säger Stefan Andersson, vd på Adtollo.

  Adtollo tillhandahåller moderna verktyg för samhällsbyggnadsprocessen och skapar trygghet för kunden genom att leverera unika system anpassade till och utvecklade för kart- och entreprenadbranschen. Vi hjälper våra kunder med projekt-, ritnings- och dokumenthantering, beräkningsuppdrag inom CAD, mätning, och anläggningsprojektering. Bland våra kunder finns Trafikverket, Lantmäteriet, NCC, WSP, Metria och många av Sveriges kommuner. För mer information, besök https://adtollo.se/

  Symetri möjliggör för innovativa företag inom sektorerna bygg, fastighet och industri att optimera arbetsflöden, underlätta datahantering och förbättra kvaliteten genom hela designlivscykeln. Vi vägleder våra kunder inom allt ifrån 3D-modellering och simulering till Product Lifecycle Management, Building Information Modelling och Facility Management. Vi har 300 medarbetare som bistår kunder i Norden och Storbritannien. För mer information, besök: www.symetri.com.

  Symetri och Adtollo är båda delar av Addnode Group AB vars B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Addnode Group erbjuder verksamhetskritiska IT-lösningar till utvalda marknader inom både privat och offentlig sektor.

 • Fler nyheter

 • Nu är Topocad 20 här!

  Idag släpps Topocad 20, en ny version fullspäckad med spännande nyheter och förbättringar.

  ”Jag är väldigt nöjd med Topocad 20.0. Vi har lagt mycket tid på att förbättra prestandan och förenkla för användaren, med både uppdaterade och nya grymma funktioner värdigt det nya decenniet” berättar Joakim Svantesson, affärsområdeschef Mät & Kart på Adtollo.

  Vad är då nytt? Meter- och ...

  Läs mer
 • Tack till alla som deltog på Topocad Live 2020!

  Ett varmt tack till alla som besökte oss på Topocad Live 2020!

  Vi hoppas att du blivit inspirerad, fått många tips i Topocad och haft riktigt, riktigt roligt under våra två dagar på Hotel J! Själva känner vi oss otroligt nöjda med alla föreläsningar, intresset och alla frågor vi fick, och inte minst så roligt vi har haft tillsammans.

  Presentationer

  Många av våra presentationer finns nu på t...

  Läs mer
 • Så slimmar mätningsingenjören Nils Lindqvist punktmolnet

  Punktmolnet är makalöst rikt på information. Men all data behövs inte och därför måste punktmolnet filtreras. Här delar Nils Lindqvist på Lindqvist Mät AB med sig av sina bästa tips för att underlätta hanteringen.

   

  En stor portion erfarenhet. Det är en tillgång för mätningsingenjören Nils Lindqvist på Lindqvist Mät AB i arbetet med att överföra landskapet han har framför sig till en hanter...

  Läs mer
 • Läs vår inside story om Jakob Samani

  Du har säkert sett honom i någon av våra demofilmer eller pratat med honom om du ringt till Adtollo. Sedan i våras stöttar vårt nya tillskott, Jakob Samani, vår supportavdelning på olika sätt och är även delaktig i utvecklingen av Topocads funktioner.

  Jakob kommer in på kontoret med sina hörlurar, sin datorryggsäck och sin skateboard och slår sig ner på sin plats framför skärmen. På bara några mån...

  Läs mer
 • Sigtuna kommun samverkar med Lantmäteriet och levererar förättningskartor med stöd av Topocad

  När mätningsingenjörerna på Sigtuna kommun tar fram förrättningskartor på uppdrag av Lantmäteriet är Topocad en viktig länk.

  Varje dag samlar mätningsingenjörer runt om i landet geodata. Lantmäteriet har sin personal och kommunerna sina. Genom ett utvecklat samarbete mellan Lantmäteriet och kommunerna drar man nytta av den lokala kompetensen när det handlar om inmätningar av fastigheter. Samarbete...

  Läs mer