• Chaos desktop 10.0.1 är här med buggfixar för Sharepoint

  Nu släpper vi Chaos desktop 10.0.1. En version som bland annat innehåller en del fixar för Sharepoint.

   

  Chaos desktop 10

  Chaos desktop version 10 släpptes under april månad och har med sig många stora nyheter och förbättringar. Här kan du läsa om några av dem:

  Namnkonvention 2.0

  En stor nyhet i Chaos desktop 10 är möjligheten att skapa namnkonventioner som hanterar:

  • Namndelar med varierande längd
  • Listor med beroenden mellan varandra
  • Valfritt tecken som avgränsare mellan namndelar

  För att skapa en ny namnkonvention börjar du först  med att skapa upp de listor som behövs. Det går att importera och exportera listor. Sedan skapar du namndelar och därefter bygger du ihop de namnkonventioner som projektet behöver utifrån namndelarna.

  I Chaos desktop medföljer nya projektmallar som är färdigkonfigurerade med den nya namnkonventionen.

  Här visas ett exempel på hur den nya hanteringen ser ut i projektkonfigurationen.

  Koppling till Interaxo

  Interaxo är en molnlösning för dokumenthantering. Nytt i Chaos desktop 10 är att du kan skapa en anslutning till Interaxo.

  I Chaos desktop skapar du en anslutningskonfiguration till Interaxo, därefter kan du i Chaos desktop navigera bland dina Interaxo-projekt.

  Det är enkelt att kopiera dokument till och från Interaxo med Ctrl + c och Ctrl + v och metadata följer med automatiskt vid kopiering.

  Det är enkelt att kopiera dokument till och från Interaxo. Observera dock att projekten måste ha samma uppsättning metadata för att det ska fungera.

  Redovisa utgångna dokument i förteckningar

  Det är nu möjligt att redovisa ritningar som utgått visuellt i ritningsförteckningar. Ofta används tekniken att ritningar som utgått fortfarande skall finnas kvar i en befintlig ritningsförteckning, men markeras som utgångna, exempelvis med överstrykning.

  Du gör det enkelt med Chaos desktop Word-tillägg. Genom att välja formatstil i Word kan du ange typ av markering. Som standard är texten genomstruken. Vilka ritningar som utgått markeras i ett metadatafält i som konfigurerats i projektkonfigurationen.

  Tillägg för Revit uppdaterat

  Chaos desktop tillägg för Autodesk Revit fungerar nu även för version Revit 2020/2021.

  Tillägg för MicroStation uppdaterat

  Chaos desktops MicroFunc är uppdaterat för att fungera även med MicroStation CONNECT.

   

  Nyfiken på fler nyheter i Chaos desktop 10?

  Läs samtliga nyheter i Chaos desktop 10 här.

 • Fler nyheter

 • Så hjälper Chaos desktop ELU hantera metadata, filhantering och synkronisering

  ELU är inblandade i gedigna byggprojekt som Nya Slussen i Stockholm och Södertälje Sluss och Kanal där dokumenthantering kan bli en verklig utmaning. Det var just behovet av ett smart filhanteringssystem som ledde till samarbetet med Adtollo och Chaos desktop.

  Bilder: ELU/Sweco

  Foto: Ulf Winblad

  ELU (begynnelsebokstäverna i efternamnen hos grundarna Håkan Ehnström, Einar Lund...

  Läs mer
 • Topocad passar perfekt för Lilla Edets kommuns framtidsvisioner

  Mätningsingenjören Motaz Hanna är en sann Topocad-entusiast. Efter många års arbete i GIS-plattformar hittade han en ny favorit när han testade Topocad. Här får du en direkt inblick i hur Motaz använder Topocad för att få ut bra resultat i sina projekt på Lilla Edets kommun.

  Efter drygt 45 minuters bilfärd från Göteborg kommer du till Lilla Edets kommun som breder ut sig både i Bohuslän oc...

  Läs mer
 • Peter Dimberg modellerar framtidens VA-system

  Sälen upplever just nu en hög exploateringstakt där många nya hotell och fritidshus byggs. Det innebär att alla ska ha VA, och då gäller det att ha koll på om tillräcklig kapacitet finns. Vatten & Avfall i Malung Sälen AB (Vamas) är ett kommunalägt bolag i Malung-Sälens kommun som arbetar med just återvinnings- och VA-tjänster. Peter Dimberg är modelleringsingenjör på Vamas* och en av dem som arbetar...

  Läs mer
 • Ny modul för detaljplaner

  Vi är stolta att presentera Topocads nya modul för detaljplaner! Modulen uppfyller kraven på digital leverans till Lantmäteriet och är anpassad efter Boverkets föreskrifter. Vi har satsat på användarvänligheten: arbetsflödet är flexibelt, det finns en stor tolkningsfrihet och möjlighet att skapa sitt eget arbetssätt.

   

  Topocad Detaljplan ger en bra överblick över vilka bestämmelser som...

  Läs mer
 • Topocad 22 är här!

  Efterlängtad har den varit, Topocad 22. Så även om det tagit lite längre tid än vanligt är den nu här, rykande färsk som ett nybakt bröd. Topocad 22.0 innehåller mängder av förbättringar och nyheter på ett brett område. Hela nyhetslistan finns som vanligt i Topocad version 22.0 eller på adtollo.se/ladda-ner/versionsnyheter. Nedan kommer ett axplock.

  En av de största nyheterna är Topocads nya licen...

  Läs mer