• Addnode Group förvärvar programvarubolaget Adtollo och stärker sin position som ledande leverantör av lösningar inom samhällsbyggnad

  Stockholm den 22 september, 2017. Addnode Group har förvärvat det svenska programvarubolaget Adtollo som utvecklar lösningar som effektiviserar processer inom samhällsbyggnad. Bolaget har 16 medarbetare och omsätter cirka 24 MSEK.

  Adtollo har sedan 1993 tillhandahållit moderna verktyg för samhällsbyggnadsprocessen och utvecklat system för kart- och entreprenadbranschen. Bolaget levererar bland annat det egenutvecklade CAD-systemet Topocad till över 100 svenska kommuner och flera av Nordens ledande byggföretag.

  • Sverige är ett av Europas snabbast växande länder vilket ställer stora krav på utvecklingen och förvaltningen av vår infrastruktur. För att kunna hantera detta behöver både offentlig sektor och byggindustrin hjälp av oss IT-leverantörer. Vi måste kunna leverera moderna digitala lösningar som ökar kvaliteten, hållbarheten och kostnadseffektiviteten i vår samhällsbyggnad. Med Adtollo som del av Addnode Group har vi stärkt vår position som ledande IT-leverantör inom sektorn, säger Andreas Wikholm, affärsområdeschef för Addnode Group Process Management.
  • Adtollo arbetar sedan tidigare med flera bolag inom Addnode Group och det här är ett naturligt steg för oss att gå. Tillsammans med Addnode Group har vi ett ännu bättre och fulltäckande alternativ att erbjuda våra kunder”, säger Stefan Andersson, VD på Adtollo.

  Tillträde sker 2 oktober 2017 och bolaget kommer att ingå i Addnode Groups affärsområde Process Management.

  För mer information, vänligen kontakta:
  Stefan Andersson, VD, stefan.andersson@adtollo.se, 070-911 15 01
  Tomas Sandström, affärsenhetschef, tomas.sandstrom@adtollo.se, 070-911 15 03

 • Fler nyheter

 • Topocads nya symbolredigerare

   

  En symbolredigerare eller konstruktionsverktyg har stått på önskelistan hos många användare en lång tid. Nu var det dags!

  Från och med Topocad 20.2 kan du med endast ett klick skapa eller redigera en symbol i en helt ny symbolredigerare.

  Steg för steg-guide!

  Följ vår steg för steg-guide eller se demon på vår youtube-kanal.

  1. Ny knapp: symbolredigerare. Det går...

  Läs mer
 • Nya arbetssätt och smidigare processer när Vaxholms stad infört TopoDirekt

  Med TopoDirekt får Vaxholms stad nya möjligheter. Modulen planmosaik är ett effektivt verktyg i hanteringen av nya detaljplaner och kommer att förenkla bygglovsprocessen i framtiden. Kommunlicensen med fritt antal användare bidrar till att fler tjänstemän på stadsbyggnadsförvaltningen kan använda kartinformationen. Ett nytt sätt att arbeta växer fram.

  Nyligen har Vaxholms stad kört igång T...

  Läs mer
 • Höstens kurser i Chaos desktop

  Under hösten håller vi anpassade kurser både för administratörer och användare. Här lär vi dig jobba mer tidseffektivt, uppmärksammar dig på nya smarta funktioner i programmet samt lär ut våra bästa tips & trix!

  Administratörsutbildning

  Webbkurs, pris 1 500:-

  Kursinnehåll

  Vi lär oss: • administrera Chaos desktop • lägga upp projekt • skapa batchkommandon • koppla ritningsstämplar till p...

  Läs mer
 • Topocad 20.2 är här med ny symbolredigerare och ny snabbmall för VA-schakt

  Nu kommer en ny version av Topocad, 20.2, som innehåller många efterlängtade nyheter och förbättringar.

  Bland annat en ny symbolredigerare där du enkelt och snabbt skapar nya symboler och sparar dem i symbolbiblioteket.

  En ny snabbmall gör det enklare för alla som jobbar med VA-schakter.

  I slänktkommandot och massbalans finns nu en förhandsvisning vid inmatning av slänt som ger en vi...

  Läs mer
 • Webbvisning av Chaos desktop 9.0 och Congeria

  Missade du vår webbvisning? Hör av dig till oss så skickar vi länken till inspelningen. Här får du lära dig: Hur du använder Chaos desktop och Congeria i projekt Hur du överför ritningar och dokument till FM Access utan förlust av metadata Datum för webbvisning: 17 juni kl 09-10 14 augusti kl 09-10 1 september kl  09-10 Anmälan är stängd. Vad är Congeria?

  På webbvisningen demonstrerar vi äv...

  Läs mer