• Referenser

  Söker du referenser inom ett specifikt område? Hör av dig till oss! Nedan finner du artiklar från Adtollo magaZine där du kan läsa om hur våra kunder använder Topocad, samt uttalanden om programmet.

  ”Topocad är mitt verktyg och är ett absolut måste. Det skulle inte fungera på något annat sätt”

  Den ena sektionsmallen är inte den andra lik i Väsjöprojektet i Sollentuna kommun. Jonny Lundberg på Geodesi i Ö-vik AB berättar hur han med hjälp av Topocad får ett fungerande arbetsflöde och hur volymberäkningarna presenteras.

  Läs hela artikeln

  ”Topocad – programmet som rättar sig efter mätteknikern”

  För att arbeta på ett effektivt sätt måste programmen följa med den tekniska utvecklingen och kunna hantera stora datamängder. Det är ett av skälen till att regionchefen vid Teodoliten Mätteknik Ali Afsahi har valt att arbeta med Topocad. Programmet anpassar sig efter hur jag tänker, säger han.

  Läs hela artikeln

  Topocad – Annelies dagliga följeslagare

  _28A0399

  Mätteknikern Annelie Ekman möter dagligen nya utmaningar i sitt arbete. Till exempel när en brygga i Årsta skulle pålas och där pålarna måste ha exakt lutning.
  Då använde hon Topocad för att bearbeta data så att punkterna på pålarna i sjön hamnar korrekt och bryggan förankras på ett säkert sätt.

  Läs hela artikeln

  Rälsmätning säkrar spårgeometri med särskilda metoder och verktyg

  Spårmätning Mättjänst AB

  Rälsens läge är betydelsefullt för att transporter via järnväg ska fungera. Därför mäter projektledaren Mattias Olsson noggrant spåren med särskilda verktyg och arbetsmetoder. Med omlottberäkning i Topocad säkrar han mätningarnas kvalitet.

  Läs hela artikeln

  LKAB sprider Topocadkartor med stöd av webbverktyg

  Topocad1

  De tre dagbrotten i Svappavaarafältet förändras ständigt och dagligen kommer nya kartdata. För att göra informationen tillgänglig använder LKAB ett webbverktyg för att sprida kartor från Topocad till användarna.

  Läs hela artikeln

  Samverkande modeller ger NCC svar i projekt på Hisingen

  ncc2-manupulerad

  I Göteborgsregionen pågår flera stora infrastrukturprojekt. Marieholmsförbindelsen är ett av dem där NCC Anläggning Region Väst ansvarar för ett delprojekt.
  Mätningschefen Peter Landau berättar om hur de i Topocad lägger till modeller på en grundmodell. De samverkar och blir tillsammans ett verktyg för att visualisera, planera och följa upp arbetet.

  Läs hela artikeln

  ”Att ha alla data integrerade och samlade på ett ställe är guld värt. Vi slipper mycket merarbete och minimerar risken för missförstånd”

  Patrik Öhrström, Sollentuna kommun.

  Sollentuna är en av kommunerna som använder Topocad, ett CAD-program för mätningstekniska beräkningar och för projektering. Inom miljö- och byggnadskontoret pågår ett arbete med att samla och integrera alla kartdata. Viktiga pusselbitar i det här arbetet är de nya versionerna av Topocad och ISM koppling till Oracle Spatial.

  ”Vi skulle inte klara oss utan Topocad”

  Joakim Sköld, mättekniker hos Sveab, Svenska entreprenad i Mälardalen AB.

  Joakim har använt Topocad i nästan fyra år och Topocad är ett av hans viktigaste verktyg. – Topocad använder jag dagligen för massberäkning och kontroll av mängder och ytor, berättar Joakim Sköld. På min avdelning skulle vi inte klara oss utan Topocad. Vi använder exempelvis programmet för att konvertera DWG-filer vi får från konstruktörer och arkitekter. Data, som vanligtvis skapades med AutoCAD, omvandlar vi till våra totalstationer och GPS för utsättning och inmatning.

  ”Topocad är spindeln i nätet”

  Börje Andersson, Geocon AB, använder Topocad vid kontrollmätninger av Slussen

  – Vi har använt Topocad under säkert 10 år eller längre. Det säger sig själv att vi tycker att Topocad är ett utmärkt program, annars hade vi inte hållit fast vid det. Den stora fördelen är närhet till programmerare och produktspecialister hos Adtollo. Det gör att vi har lätt att få gehör för våra förslag till både förbättringar och ändringar.

  ”En helhetslösning som fungerar”

  Johan Häggqvist, Trelleborgs kommun

  Vi ville ha en lösning som kunde hantera hela kedjan från mätning på fältet ända in i databaser. Vi hittade Topocad från Adtollo som då hade kommit med en ny programmodul för en direkt koppling mellan Topocad och ArcCadastre/ArcGIS, berättar Johan Häggqvist, ingenjör på Mät & Karta på Trelleborgs kommun. Modulen använder vi för läsning och skrivning mot både geodatabaser och fleranvändarmiljön ArcSDE.

  ”Via ISM har Topocad-användarna tillgång till hela vår kartdatabas på ett smidigt sätt.”

  Ola Setterby, Teknisk Lantmätare, Göteborgs stad

  ”Vi använder Topocad inom mätningsverksamheten på kontoret. I första hand för husberäkningar och utsättningar men även inmätningar. Inmätningar görs dock bara som specialuppdrag då hela vår primärkarta uppdateras fotogrammetriskt. Vi har även som målsättning att använda programvaran för nätutjämningar vid behov framöver. Via ISM (Independent Spatial Management) har även Topocadanvändarna tillgång till hela vår kartdatabas på ett smidigt sätt.”

  ”Vi är nöjda med Topocad”

  Roger Johansson, Mätningsingenjör, Trollhättans Stad, Stadsbyggnad/Stadsing.kontoret

  ” Vi använder programmet i första hand för fältdata till våra instrument, både tömning och tankning. Sedan används det till terrängmodeller, nätutjämning och att generera höjdkurvor. Vi är nöjda med Topocad, fungerar bra till det vi använder det.”

  ”Vi kan få SOSI formatet rett inn på Topocad”

  Ole Alexander Vanebo, Hole Maskiner AS, Straumgjerde, Norge

  Hole Maskiner har brukt Topocad siden versjon 5.0, og har dermed fulgt utviklingen av programmet som nå har blitt en komplett cad pakke. Spesielt de siste oppdateringene har hatt stor nytte for oss, da vi kan få SOSI formatet rett inn på Topocad.

  • Vi bruker programmet til all planlegging og utførende jobber vi driver med. Dette inkluderer veier, masseberegning, situasjonsplaner, bygg, landmåling, behandling av utstikningsdata, tillaging av planer til maskinstyring + mye annet.
  • Vi synes det er veldig greit å ha et program som kan ta for seg det vi trenger av landmåling/planlegging. I tillegg har vi hatt en god dialog med Topocad når det gjelder oppdateringer og utbedringer av programmet, har vi hatt noen problem med noe så har vi alltid fått hjelp. Kort og godt er vi veldig fornøyde med programmet og kommer til å bruke det videre.